Puškovs: Nacionālisms virknē ES valstu ir stiprāks nekā Krievijā

foto: pn14.info
foto: pn14.info

Pirmdienas vakarā Varšavā notikušās nekārtības liecina par to, ka virknē Eiropas Savienības valstu nacionālisms ir stiprāks nekā Krievijā, domā Valsts domes Ārlietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs.

„Notikumi Varšavā rāda: nacionālisms virknē ES valstu ir daudz stiprāks nekā Krievijā. ES nav jāmāca mūs, bet jānodarbojas ar savām dalībvalstīm”, – uzrakstīja Puškovs savā Twitter mikroblogā.

Atgādināsim, ka poļu nacionālisti Varšavā pirmdienas vakarā, Pirmā pasaules kara noslēguma dienā sarīkoja „Neatkarības maršu”, kura laikā ar akmeņiem un pudelēm apmētāja Krievijas vēstniecību un sadedzināja policijas būdu pie diplomātiskās misijas vārtiem. Vēstniecības teritorija nav cietusi, – ziņo vz.ru.

Pirms tam demonstranti sarīkoja kautiņu pilsētas centrā, sadedzināja varavīksnes formas instalāciju un vairākus automobiļus. Policija pret marša dalībniekiem pielietoja ūdens metēju.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks nosodīja huligānu rīcību, paziņojot, ka šāda uzvedība nodara kaunu Polijai, un apsolīja pārtraukt vizīti Francijā, lai personīgi dzirdētu ziņojumu par pirmdienas notikumiem.


Написать комментарий