R.Strode par naudas balvām 50 latu apmērā: Tādēļ mūsu sportistiem nav stimula

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē viens no apspriestajiem jautājumiem bija līdzekļu iedalīšana Daugavpils sportistu, kuri Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē parādīja lielisku sniegumu, premēšanai.

Daugavpils Bērnu un jauniešu sporta skolas direktors Imants Utināns paskaidroja, ka deputātu apstiprināšanai tiek piedāvāts lēmums par līdzekļu 2 100 latu apmērā iedalīšanu no neparedzētajiem izdevumiem, līdzekļi tiks izmantoti naudas balvām sportistiem, kuri šī gada jūlijā Ventspilī un Liepājā notikušajā Jaunatnes olimpiādē izcīnīja pirmās vietas (21 zelta medaļa), un viņu treneriem – 50 lati sportistam un 50 – trenerim.

I.Utināns kā piemēru minēja Liepāju, kura kopvērtējumā ieņēma 4.vietu un kuras pašvaldība sportistu premēšanai iedalīja 7 tūkst. latu, bet Tukumā katram sportistam (kopumā tika izcīnītas 17 medaļas) pašvaldība iedalīja naudas balvu 100 latu apmērā.

Lēmuma apspriešanas gaitā deputāte R.Strode izteica sašutumu par to, ka Daugavpils sportistu premēšanai iedala mazāk, nekā mazā pilsēta. „Tādēļ mūsu sportistiem nav stimula”, paziņoja R.Strode.

Savukārt pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka Jaunatnes olimpiāde neesot augstāko sasniegumu sports, bet I.Utināns atzīmēja, ka līdzekļi netika ieplānoti, jo Domes noteikumos nav atrunāta naudas balvu piešķiršana sportistiem, kuri parādīja labus rezultātus šāda veida olimpiādē.


Написать комментарий