Represēto piemiņas saglabāšanai pilsētas dome iedalīja 150 latus, J.Zaicevs lēmumu neatbalstīja 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par līdzekļu iedalīšanu labdarības fondam „Sibīrijas bērni”.

Ziņotājs – pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis – pastāstīja, ka Daugavpils pilsētas dome esot saņēmusi vēstuli no fonda „Sibīrijas bērni” dibinātājas un valdes locekles, režisores Dzintras Gekas-Vaskas, kura lūdz atbalstīt grāmatas „Sibīrijas bērni” tulkojumu. Fonda rīcībā esot 6 278 lati, un tas ir tikai 23% no nepieciešamās summas. Turklāt, 2014.gadā tiek plānots pabeigt fonda veidoto dokumentālo filmu „Kur palika tēvi?”, kam nepieciešami 6 430 lati.

Savā vēstulē D.Geka-Vaska norāda, ka uz Sibīriju tika izsūtīti daudzi Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāji, un, kaut arī fonds nevar padarīt to par nebijušu, tomēr filma palīdzēs cilvēkiem saprast, ka viņi nav aizmirsti, tā atgādinās par neseno pagātni un dāvās cerību, ka nekas tamlīdzīgs nekad neatkārtosies.

Komentējot fonda lūgumu, J.Dukšinskis atzīmēja, ka parasti Daugavpils pilsētas dome atbalsta tikai vietējās biedrības, turklāt fonda prasītie līdzekļi esot lieli, un pašvaldība var atbalstīt fondu, iedalot tikai 50-100 latus.

Savukārt deputāts Aivars Broks norādīja, ka fonda „Sibīrijas bērni” nolūks esot labs un tas būtu jāatbalsta. Turklāt, Latgales Centrālās bibliotēkas vadītājas Jeļenas Šapkovas iesniegumā tiek norādīts, ka bibliotēkā ir tikai divi grāmatas „Sibīrijas bērni’ eksemplāri angļu un latviešu valodās, kuri esot ļoti pieprasīti.

Ilgas diskusijas par iedalāmo summu rezultātā deputāti nolēma iedalīt fondam maksimāli pieļaujamo summu, kura parasti tiek iedalīta vietējām biedrībām, - 150 latus.

Jāpiebilst, ka lēmums nebija vienbalsīgs, jo viens no deputātiem – Jurijs Zaicevs – atturējās no balsošanās. Parasti deputāti, kuru viedoklis atšķiras no vairākuma, argumentē savu lēmumu, tomēr, iemesli, kāpēc J.Zaicevs atturējās no balsošanas, palika nezināmi. Jāatzīmē, ka deputāta ierosinājums iedalīt fondam vienu latu netika atbalstīts.


Написать комментарий

zaicevs-mudaks