Krīzes laikā pasaules miljardieru bagātības dubultojušās, liecina pētījums

foto: absolutelyfirst.com
foto: absolutelyfirst.com

Ja tā saucamā vidusšķira pēdējo gadu krīzes laikā piedzīvojusi savu ienākumu sarukumu, tad miljardieri savu bagātību tikai vairojuši, liecina Singapūras izpētes kompānijas "Wealth-X" pētījums.

Izpētes kompānija aplēsusi, ka 2013.gadā visas pasaule miljardieru kopējās bagātības vērtējamas 6,5 triljonu ASV dolāru apmērā, kas ir teju tikpat, cik visas Ķīnas kopējā ekonomika.

Turklāt pēdējos gados miljardieru skaits tikai pieaudzis, - 2009.gadā pasaulē bijuši 1360 miljardieri, bet 2013. gadā to skaits pieaudzis līdz 2170.

Izpētes aģentūra savā ziņojumā raksta, ka bagātie savas naudas līdzekļus palielinājuši, krīzes laikā veiksmīgi operējot pasaules biržās, kā arī iedzīvojoties uz ASV federālo rezervju naudas drukātavas intensīvo dolāra emisiju, kā arī citu pasaules banku palielināto naudas drukāšanas tempu.

2170 pasaules miljardieriem piederot jahtas 48 miljardu ASV dolāru vērtībā, jeb vidēji katram sanāktu pa jahtai 22 miljonu ASV dolāru apmērā. Salīdzinājumam, ANO aplēsis, ka būtu nepieciešami 30 miljardi ASV dolāru gadā, lai pārtrauktu badu pasaulē.


Написать комментарий