VID aiztur recidīvistu par aptuveni 32 kg narkotisko vielu kontrabandu

foto: VID
foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas aizturēja kādu agrāk tiesātu Latvijas nepilsoni par vairāk kā 20 kg hašiša  kontrabandu no Lietuvas uz Latviju.

Personai piederošās telpās atklāti vēl aptuveni 12 kg kaņepju grupai piederošu narkotisko vielu, informēja VID pārstāve Linda Plešauniece.

Narkotiskā vielas mēģinātas ievest caur bijušo Grenctāles muitas kontroles punktu. Narkotiskās vielas minētā persona Latvijas Republikā bija ievedusi Latvijā reģistrētā automašīnā slēptā veidā, iepakotas brūnās taisnstūra formas sapresētas masas briketēs ar kopējo svaru 20,57 kilogrami.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu rīcībā esošās informācijas, minētais recidīvists pirms četriem mēnešiem ticis atbrīvots no 2,5 gadus ilga apcietinājuma Igaunijas Republikā, kurā viņš nonācis par vairākām luksus klases automašīnu zādzībām organizētā grupā, bet vēl pirms tam izcietis 8 gadu ilgu cietumsodu Latvijā par laupīšanu, ja tā izdarītā organizētā grupā lielā apmērā.

Kratīšanas laikā pie aizturētā tika atrastas divas psihotropo vielu saturošas MDMA tabletes ar kopējo svaru 0,3704 grami, bet personai piederošās telpās Rīgā tika atrasti vēl trīspadsmit pēc iepakojuma veida un izmēriem līdzīgi automašīnā atrastajiem taisnstūra formas iepakojumi ar specifisku smaku (iespējams hašišs ar aptuveno svaru 6,4 kg), kā arī divpadsmit rūpnieciski aizpakoti polimēra materiāla saiņi ar marihuānai līdzīgas smakas masu (aptuvenais svars – 6 kg). Precīzs vielas sastāvs un svars tiks noteikts ekspertīzē.

Šī ir šogad otra lielākā uz Latvijas robežas aizturētā narkotiku krava. VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti lēš, ka atrasto narkotisko vielu vērtība „melnajā" tirgū ir aptuveni 130 000 līdz 150 000 eiro jeb 91 000 līdz 105 000 latu.

Kontrabandā aizdomās turētajai personai Ziemeļu rajona tiesā piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.


Написать комментарий