Daugavpils bibliotēkas aicina mazos daugavpiliešus piedalīties Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No pirmdienas, 11.novembra, visas Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles iesaistījās tradicionālajā Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļā.

Šogad Ziemeļvalstīs jau septiņpadsmito, bet Latvijā sešpadsmito reizi notiks Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa, un tā Ziemeļvalstīs (Dānija, Zviedrija, Somija, Norvēģija, Islande) un Baltijas valstīs (Latvija, Lietuva, Igaunija) norisināsies laikā no 11.līdz 17.novembrim. Šīs nedēļas laikā visi interesenti varēs labāk iepazīt Ziemeļvalstis, to literatūru, kultūru un tradīcijas.

Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir ,,Ziema Ziemeļos”.

Līdz 17.novembrim visi LCB un tās filiāļu apmeklētāji varēs piedalīties īpašās stundās un spēlēs, apmeklēt literatūras izstādes, noklausīties pazīstamu Skandināvu rakstnieku darbus.

Piemēram, trešdien, 13.novembrī, LCB lasītavā pastāstīs par ziemu Ziemeļvalstīs, bet Jaunbūves bibliotēkā interesenti varēs piedalīties literārajā ceļojumā-spēlē „Ar „Sniega karalieni” pa

Ziemeļeiropas ziemas pēdām”. Bērnu bibliotēkā „Zīlīte” notiks rīta stunda pirmsskolas un

sākumskolas bibliotēkas lietotājiem, kuras laikā stāstīs par Trollēnu Pajas un Pajko

piedzīvojumiem ziemīgajā mežā. Informācija par visiem Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas pasākumiem ir pieejama šeit.

Jāatzīmē, ka pērn Ziemeļvalstu Bibliotēkas nedēļa bija veltīta zviedru pasaku karalienei Astrīdai Lindgrēnei un mazie bibliotēku apmeklētāji iepazinās ar viņas pasaku varoņiem – dzīvespriecīgu Karlsonu, prātīgu Brālīti, fantazētāju Pepiju, enerģisku Emīlu, detektīvu Kalli un viltīgu Rasmusu.


Написать комментарий