Ceļu būvdarbu kontrole Daugavpilī ir uzlabojusies, tomēr darbi uz 18. Novembra ielas tilta vilcinās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Pēteris Dzalbe, ceļu būvdarbu kontrole no tehniskās uzraudzības un Daugavpils domes puses ir uzlabojusies: tehniskās uzraudzības dienests rūpīgi seko darbu termiņiem un apjomiem, kā arī pārbauda to kvalitāti.

Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka informācijas apmaiņa starp tehniskās uzraudzības pārstāvjiem un pašvaldību ir uzlabojusies. Kontrole ir kļuvusi stingrāka līdz tādai pakāpei, ka tehniskās uzraudzības darbinieki dažkārt ziņo pilsētas vadībai, ka būvnieku darbību dēļ dažos objektos darbi var būt apturēti. Pēc tam pašvaldība veicina visu jautājumu risināšanu, lai darbus varētu turpināt, un veikt tos kvalitatīvi. Darbu kvalitātes nodrošināšanai tādās ielās kā Varšavas, Liepājas, Vidzemes un 18. Novembra tiek ņemti ceļu seguma paraugi, un, ja pamats nav sagatavots atbilstošā veidā, uzraudzības dienests neļauj klāt asfaltu.

Uz šo brīdi problemātisko posmu, kuros nepaspēj līdz ziemai paveikt darbus, nav. Pastāv zināma neskaidrība un nav pārliecības, ka būvnieki iekļausies termiņos uz 18. Novembra ielas tilta.

Kā paziņoja vicemērs, 18. Novembra ielā ir paveikti daži darbi, kuri ir ieplānoti uz nākamo gadu, tomēr šobrīd šajā objektā galvenais ir pabeigt darbus uz tilta. Šeit plānotie darbi ir izpildīti 75% apjomā, ir palikusi seguma starp sliedēm uzklāšana un iebrauktuves uz Marijas ielu iekārtošana. P.Dzalbe piebilda, ka patlaban tiek risināts soda sankciju piemērošanas būvniekiem jautājums par darbu grafiku neievērošanu.

Augšējais seguma slānis šajā posmā tiks uzklāts nākamgad, tādēļ tagad tiek lemts, kā nodrošināt autotransporta kustības drošību pāri sliedēm, jo sliežu galviņas pagaidām paliek atsegtas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta kājāmgājēju drošībai.

Runājot kopumā par ceļu būvniecības situāciju uz šo brīdi, P. Dzalbe paziņoja, ka Ventas un Vidzemes ielās ir paveikti daži nākamā gada darbu apjomi, Varšavas ielā segums jau ir gatavs un to var atvērt (kad tiks atklāta satiksme 18. Novembra ielā), noasfaltēta Liepājas iela no 18. Novembra ielas līdz Smilšu ielai.


Написать комментарий