Rēzeknē rekonstruēta Atbrīvošanas aleja posmā no Maskavas ielas līdz pilsētas robežai

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

2013. gada maijā tika noslēgts būvniecības līgums starp Rēzeknes pilsētas domi un būvfirmu SIA „Ceļi un tilti” par Atbrīvošanas alejas posma no Maskavas ielas līdz pilsētas administratīvai robežai rekonstrukciju, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Pusgada laikā sakārtots maģistrāles posms 782 metru garumā, izbūvēta lietusūdens kanalizācija, rekonstruēts apgaismojums, kā arī labiekārtota pieguļošā teritorija – gar abām ielas pusēm nobruģētas ietves, ierīkots veloceliņš, pieturvietas sabiedriskajam transportam aprīkotas ar metāla konstrukciju nojumēm un atbilstoša paplašinājuma kabatām. Visas būvniecības laikā veiktās aktivitātes vērstas uz to, lai radītu ērtāku, pievilcīgāku vidi gājējiem, autovadītājiem un viesiem. Tehniskā projekta risinājumos tika paredzēts ietves pielāgot personām ar kustību traucējumiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem, arī tas pašlaik jau ir nodrošināts.

Kopš 2009.gada, kad uzsākta Atbrīvošanas alejas pirmā posma rekonstrukcija, pilsētas ielas pakāpeniski tiek sakārtotas, ko var salīdzināt ar mozaīku, kur katrs pareizi izvietotais gabaliņš veido vienu veselumu, un droši var apgalvot, ka Rēzekne – pilsēta Latgales sirdī – kļūst skaistāka.

Projektu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, valsts un pašvaldība, kopumā veidojot izdevumu summu – Ls 1 541 483, no kuriem Ls 1 310 260,55 ir ERAF līdzfinansējums, Ls 57 805,61 – valsts budžeta dotācija un Ls 173 416,84 – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums.


Написать комментарий