Nevīžīga pavāra dēļ sasirdzis 61 gruzīnu kareivis

foto: bbqmag.ru
foto: bbqmag.ru

Kādā Gruzijas austrumos izvietotā kara bāzē ar pārtiku saindējies vismaz 61 karavīrs – viņi vērsušies pie mediķiem ar sūdzībām par sāpēm kuņģī un caureju, vēsta ”Interfax”.

Par notikušo uz karstām pēdām sākta izmeklēšana, kuras gaitā noskaidrojies, ka pie karavīru saindēšanās vainojama pavāra nolaidība. Vainīgais pavārs jau atlaists no darba.

"Lenta.ru" apgalvo, ka pēdējā pusgada laikā Gruzijas armijā dienošie karavīri ne reizi vien saindējušies ar pārtiku. Šā gada septembrī mediķu palīdzību esot bijuši spiesti meklēt vairāk nekā 300 gruzīnu zaldāti, bet šā gada jūlijā ar pārtiku saindējušies vairāki desmiti Senaki pilsētas karabāzē dienošie karavīri.

Gruzijas Aizsardzības ministrija sākotnēji noliegusi informāciju par karavīru masveida saindēšanos ar pārtiku, taču vēlāk par Senaki notikušo ierosināta krimināllieta. Oktobra beigās kļuvis zināms, ka prokuratūra vienlaikus izmeklē pat vairākas krimināllietas par saindēšanos ar pārtiku, tās ierosinātas saskaņā ar krimināllikuma pantiem, kas paredz kriminālatbildību par dzīvībai un veselībai bīstamas pārtikas realizāciju un sanitāri-epidemioloģisko normu pārkāpumiem.


Написать комментарий