Krievijas kino draud “sausais likums” – grib aizliegt epizodes ar iedzeršanu

foto: m.maximonline.ru
foto: m.maximonline.ru

Krievijas domes valdošās partijas ”Vienotā Krievija” deputāts Nikolajs Gerasimenko nonācis pie secinājuma, ka nepieciešams aizliegt kinofilmās iekļaut epizodes, kurās varoņi lieto alkoholiskos dzērienus – šādi kadri, viņaprāt, pieļaujami tikai filmās par alkoholiķu sūro likteni.

Gerasimenko, kurš ir Krievijas domes Veselības aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks domā, ka Krievijas kino un televīzijas filmu veidotāji ir pārmērīgi aizrāvušies ar iedzeršanas ainu filmēšanu. Šāda alkoholisko dzērienu slēptā reklāma no kino un televīzijas, viņaprāt, ir jāaizvāc, vēsta "Kommersant".

"Pie mums bērni dzer no četrpadsmit gadu vecuma un liela loma tajā ir televīzijai," uzskata "Vienotās Krievijas" deputāts, kura iniciatīva par iedzeršanas epizožu aizliegumu gan vēl nav pārtapusi konkrētos likuma grozījumos.

Gerasimenko domā, ka ainas, kurās filmu varoņi redzami, lietojot spirtotos dzērienus vai smēķējot, ir pieļaujami tikai tad, ja šādu ainu iekļaušanu filmā paģēr scenārijs. Piemēram, iedzeršanas ainas būtu pieļaujamas filmās, kuras pilnībā veltītas alkoholiķu dzīvesstāstiem.

Alkohola apriti uzraugošās institūcijas jau šā gada septembrī nākušas klajā ar ierosinājumu Krievijā bloķēt tīmekļa vietnes, kurās tiek tirgotas grādīgās dziras. Tiesa gan, likums jau tagad liedz Krievijas uzņēmējiem tirgot alkoholu internetā, taču šis aizliegums tiek apiets.


Написать комментарий