«Liepājas metalurgs» atlaidīs 1500 darbinieku

foto: Aigars Prūsis/lsm.lv
foto: Aigars Prūsis/lsm.lv

Tuvākā mēneša laikā no darba maksātnespējīgajā uzņēmuma „Liepājas metalurgs" (LM) tiks atlaisti 1500 darbinieki.

Par to trešdien Liepājā pavēstīja uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Kopumā uzņēmumā strādā 1870 darbinieki, līdz ar to vairāk nekā 300 cilvēki vēl kādu laiku uzņēmumā strādās, lai uzturētu iekārtas.

Latvijas Radio trešdienas dienvidū novēroja, ka strādnieki pamet uzņēmuma teritoriju, kurā dažs labs no tiem ir strādājuši 20 – 30 gadus.

Savukārt paziņojumā presei Velmera pārstāvji norāda, ka nākamajos divos mēnešos sākotnēji tiks veikta uzņēmuma inventarizācija un novērtējums, uz kura pamata būs sagatavots LM pārdošanas plāns. „Mans uzdevums ir atdalīt metalurģijas uzņēmumu no visām ar ražošanu nesaistītajām funkcijām un tādējādi to padarīt pievilcīgu potenciālajiem investoriem. Šis būs patiesības mirklis, jo investori varēs iegādāties uzņēmumu bez negaidītiem pārsteigumiem tā bilancē," uzsvēris LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Savukārt darbu zaudējušajiem strādniekiem tiks sniegta palīdzība pieteikumu sagatavošanā maksātnespējas administrācijai, lai saņemtu kompensāciju no darba algu garantiju fonda. Maksātnespējas administrators gan pauž optimismu, norādot, ka darbiniekiem pastāv iespēja atgriezties uzņēmumā līdz valsts garantētā bezdarbnieku pabalsta beigām.

Velmers arī sola, ka dīkstāves laikā uzņēmumam būs nodrošināta minimālā energoresursu piegāde tām iekārtām, kuru uzturēšanai līdz uzņēmuma pārdošanai tas ir vitāli nepieciešams.

Vēstīts, ka jau iepriekšējos mēnešos strādnieki pameta LM – daži no tiem strādā citos uzņēmumos, vēl citi ir palikuši bez darba un reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā. Uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu Liepāja pieņēma otrdien.


Написать комментарий