Polijas prezidents atvainojās par uzbrukumu Krievijas vēstniecībai

foto: golos-ameriki.ru
foto: golos-ameriki.ru

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis atvainojās Krievijai par nekārtībām, kuras sarīkoja nacionālisti pie KF vēstniecības Maskavā. 

„Poļu valsts vārdā es atvainojos”, – viņš teica radio stacijas ZET ēterā.

Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, lai situāciju izmantotu personas, kurām ir izdevīgi parādīt Poliju kā valsti ar noskaņojumu pret Krieviju, piebilda Polijas prezidents, – ziņo top.rbc.ru.  

Tāpat B. Komarovskis paziņoja par nodomu atgriezt izskatīšanai parlamentā labojumus likumdošanā, kuri aizliedz aizsegt seju demonstrāciju laikā.

11. novembra vakarā Polijas ultralabējo maršs beidzās ar nekārtībām pie Krievijas vēstniecības. Jauni cilvēki maskās nomētāja diplomātiskās misijas ēku ar petardēm un akmeņiem, blakus pagalmā aizdedzināja atkritumus un vairākus stāvvietā novietotus automobiļus.

Sadursmju laikā cieta 19 cilvēki, 72 nacionālisti ir aizturēti. Šodien Polijas tiesa pasludināja pirmos lēmumus un atzina divus nacionālistus par vainīgiem policista aizvainošanā un neaizskaramības pārkāpumā. Viens samaksās naudas sodu, bet otram ir piespriesti sabiedriskie darbi uz 6 mēnešiem.

Šodien „Citas Krievijas” aktīvisti sarīkoja simetrisku protesta akciju, apmētājot Polijas vēstniecību Maskavā ar uguns un dūmu bumbām. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki aizturēja četrus cilvēkus. Akcijas organizatori paziņoja, ka vairākiem aktīvistiem izdevās izvairīties no aizturēšanas.


Написать комментарий