«Ja es būtu jūsu vidū, man būtu 70…»

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Bebrenes pagasts dažādos laika posmos ir bijis bagāts ar ievērojamām personībām. Pagastā dzīvo un dzīvoja ļaudis, kuru vārdi pagasta vēsturē tiks ierakstīti lieliem burtiem, ziņo Ilūkstes novada portāls.

 Un viens no šādiem cilvēkiem bija arī maestro Ārijs Kaktiņš, kurš aiz sevis atstāja ar mūziku saistītus darbus un panākamus.

 9. novembrī Bebrenes pagasta bibliotēkā notika atceres pasākums „Ja es būtu jūsu vidū, man būtu 70...”, kas tika veltīts maestro Kaktiņam, jo Ārijam 7. novembrī būtu dzimšanas diena.

Uz šo tikšanos ieradās daudzi cilvēki, kas bija kopā ar Āri gan viņa darba gaitās tehnikumā, gan radošajā pašdarbībā. Maestro mūžs jau no mazām dienām bija saistīts ar mūziku. Viņš bija absolvējis Ogres mūzikas skolu, Cēsu mūzikas skolu un Daugavpils mūzikas vidusskolu, iegūstot kora diriģenta izglītību. Kopš 1970. gada Kaktiņa darba gaitas tika aizvadītas Bebrenē. Viņš strādāja Bebrenes sovhoztehnikumā par mūzikas skolotāju, līdztekus turpināja darbu ar pagasta sieviešu vokālo ansambli, organizēja vīriešu vokālo instrumentālo ansambli, tehnikuma meiteņu vokālo ansambļus, un pēdējais viņa veikums bija vīru vokālā ansambļa vadīšana. Draugi un kolēģi runā par maestro, kā par cilvēku, kas bija ļoti prasīgs gan pret sevi, savu darbu, gan pret saviem līdzcilvēkiem.

Paldies Ilūkstes novada Kultūras centra direktoram un deputātam Andim Ķīsim par piedalīšanos maestro atceres pasākumā un paldies par apburošo mūzikas skanējumu, kas pasākuma apmeklētājiem uz mirkli ļāva ieslīgt gaišajās atmiņās par draugu un kolēģi – maestro Āriju.



Написать комментарий