100 tūkstoši amerikāņu nosodīja komiķa Džimija Kimela nodomu izskaust ķīniešus kā nāciju

foto: .popcornnews.ru
foto: .popcornnews.ru

Petīcija ar patiesas atvainošanās prasību no amerikāņu komiķa Džimija Kimela un šova ar viņa piedalīšanos slēgšanu televīzijas kanālā ABC savāca valsts varas orgānu reaģēšanai nepieciešamo parakstu skaitu ASV prezidenta administrācijas portālā.

Uz šodienu to parakstīja 104 tūkst. tolerantu amerikāņu, kuri ir sašutuši par priekšlikumu nogalināt visus ķīniešus.

ASV prezidenta administrācija paziņoja par gatavību izvietot savā portālā oficiālos ABC un Kimela atvainošanās konflikta atrisināšanai, tomēr ASV prezidents Baraks Obama nedomā personīgi pārliecināt komiķi par to, ka viņa joks bija nevietā, raksta Time.

16. oktobrī televīzijas šovā Jimmy Kimmel Live notika „Bērnu apaļais galds” ar četru sākumskolas skolēnu piedalīšanos. Kimels viņiem pajautāja, kā ASV dzēst savu parādu Ķīnai 1,3 triljonu dolāru apmērā, un viens no zēniem piedāvāja „doties uz otru pasaules malu un nogalināt visus ķīniešus”. „Ok, tā ir interesanta ideja. Vai mums jāatļauj ķīniešiem dzīvot?” – reaģēja komiķis, – ziņo newsru.com. „Bērni varēja nezināt citus risinājumus, bet Kimels un televīzijas kanāla vadība ir pieaugušie, viņiem bija iespēja nelaist ēterā rasistisko programmu, kura provocē rasu naidu”, – teikts petīcijā, kura ievietota prezidenta administrācijas portālā.

Dokumentā ir norādīts, ka līdzīgu retoriku izmantoja nacistiskajā Vācijā. Amerikāņi, kuri parakstīja petīciju, aicina ABC vadību nekavējoties slēgt šovu un nožēlot paveikto.

Tikmēr atvainošanās par incidentu notika jau vairākas reizes. Televīzijas kanāla vadība publicēja oficiālu paziņojumu Jimmy Kimmel Live un АВС vārdā, kurā atzīst, ka strīdīgā epizode nedrīkstēja nonākt ēterā. Raidījuma ieraksts ir dzēsts no visām interneta platformām, bet televīzijas raidījuma vadītājs atvainojās tiešajā ēterā, rakstveida uzrunā Ķīnas un citu Āzijas diasporu pārstāvjiem, kā arī personīgi, tiekoties ar ieinteresētiem pilsoņiem.

„Lūdzam zināt, ka mēs apzināmies savu atbildību mūsu skatītāju priekšā ļoti nopietni un esam pārliecināti, ka spertie soļi ļaus izvairīties no līdzīgām problēmām nākotnē”, – apliecina АВС vadība.  

Nomierināt sašutušos ķīniešus televīzijas kanālam līdz pat šim brīdim nav izdevies. Masu protesta akcijas notika Ņujorkā. Pagājušajās brīvdienās sašutušie ķīnieši piketēja pie ABC ofisa, pieprasot Kimela atstādināšanu. Pirmdien, 11. novembrī Losandželosas ķīniešu kvartālā notika pikets, kura dalībnieki rokās turēja komiķa portretus ar tādām ūsām kā Hitleram. Turklāt protestantu vidū bija ne tikai aziāti. Nonāca līdz tam, ka uz skandālu reaģēja Ķīnas Ārlietu ministrija.

„televīzijas kanālam ABC bija jābūt gatavam Kimela kļūdai un bija jāreaģē ar patiesu atvainošanos uz ASV Ķīnas diasporas prasībām, lai novērstu šādu situāciju atkārtošanos”. – The Hollywood Reporter citē Ķīnas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāvja Ciņ gaņa uzstāšanos 11. novembra preses konferencē.

Iepriekš Džimijs Kimels tiks skaļi jokoja tikai par amerikāņiem. Tā, 2013. gada septembrī pirms divu iPhone modeļu laišanas tirgū, viņš izjokoja Ņujorkas garāmgājējus, piedāvājot viņiem novērtēt iPad Mini kā jauno viedtālruni.


Написать комментарий