Par to, kā notiks Daugavpils Autobusu parka reorganizācija, pagaidām netiek ziņots

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs, šobrīd viņš precīzi nezina, kāda un kad notiks reorganizācija, kuru nolēma veikt domes deputāti jau šī gada sākumā.

Kā agrāk paskaidroja domes vadība, Daugavpils Autobusu parka (AP) reorganizācija ir nepieciešama tādēļ, lai pašvaldība saglabātu pilsētas pasažieru pārvadājumu kontroli un nepieļautu šo funkciju nodošanu privātās rokās. Tāpat šī lēmuma nepieciešamību nosaka ES likumdošanas akti, kuri ir stājušies spēkā un pieprasa reorganizāciju šajā sfērā.

AP vadītājs Sergejs Mihailovs pastāstīja, ka patlaban galvenā problēma ir šādā apstāklī: ja pašvaldība noslēgs tiešu līgumu ar uzņēmumu par pilsētas pārvadājumu nodrošināšanu (kas būtu loģiski), tad uzņēmums vairs nevarēs piedalīties konkursos tiesību iegūšanai veikt citus pārvadājumus. Lai atrisinātu šo problēmu, ir nepieciešamas noteiktas darbības.

S. Mihailovs sīkāk nekomentēja šo jautājumu, atzīmējot, ka kaut kam jānoskaidrojas tuvākajā laikā. Turklāt Autobusu parka vadītājs atzīmēja, ka pēc viņa domām darbinieku skaita samazināšanai, ja pārvadājumu apjoms nekļūs mazāks, reorganizācijas dēļ nav jānotiek.


Написать комментарий