Tūrisma sfēras darbinieki izveidoja vidējā statistiskā Latgales viesa portretu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Lolita Kozlovska, šī gada tūrisma sezonas laikā (no 1. maija līdz 30. septembrim) tika veikta ceļotāju anketēšana, kurā piedalījās Rēzeknes, Rēzeknes novada un Viļānu novada TIC, kā arī Latgales Mākslas un amatu centrs, kurš atrodas Līvānos.

Tā, saskaņā ar pētījumu parasti pa Latgali ceļo Latvijas sieviete vecumā no 25 līdz 39 gadiem, kura strādā privātā uzņēmumā un dod priekšroku apmeklēt mūsu reģionu kopā ar ģimeni vai draugiem. Informāciju par Latgales tūrisma iespējām sieviete atrod internetā, bet galvenais viņas ceļojuma mērķis ir Daugavpils tūrisma objektu apskate. Turklāt sieviete labprāt ceļo ar personīgo transportu un paliek Latgalē tikai 2 dienas, vidēji iztērējot Ls 27,66 diennaktī.

Savukārt Latgales ārzemju tūrists ir vīrietis vecumā no 40 līdz 54 gadiem, kurš strādā valsts iestādē un izvēlas ceļojumu ar personīgo transportu kopā ar ģimeni vai radiem. Par galveno informācijas avotu par tūrisma iespējām viņš nosauc internetu, bet galvenais viņa ceļojuma mērķis, tāpat kā Latvijas tūristam, ir Daugavpils tūrisma objektu apskate. Tomēr, neskatoties uz to, ka ārzemju ceļotājs parasti paliek Latgalē 2 dienas, viņš iztērē nedaudz lielāku naudas summu nekā Latvijas tūrists – Ls 28,64 diennaktī.


Написать комментарий