Ukrainā parlaments nenonāk līdz balsojumam par Timošenko atbrīvošanu

foto: dumskaya.net
foto: dumskaya.net

Ukrainas parlamentā 13.novembrī atcelts balsojums par likumprojektu, kas ļautu atbrīvot no cietuma opozīcijas līderi Jūliju Timošenko.

Līdz ar to Austrumeiropas valsts nav izpildījusi Eiropas Savienības (ES) nosacījumu, ko bloks izvirzījis, lai Ukraina un ES varētu noslēgt Asociācijas līgumu par ciešākām attiecībām.

Parlamentā apspriestā likumprojekta mērķis bija ļaut Timošenko ārstēties Vācijā un attiecīgi izkļūt no cietuma Ukrainā, ziņo BBC. Valdošās elites piekrišana ieslodzītās politiķes atbrīvošanai būtu pierādījums, ka Ukraina vēlas atbrīvot politieslodzītos un kļūt par tiesisku valsti.

Lietuvas prezidentūra ES Padomē 28.novembrī rīkos bloka galotņu sanāksmi ar Austrumu partnerības valstīm, tostarp Ukrainu. Sanāksmē paredzētā Asociācijas līguma noslēgšana būtu vēsturisks panākums ES, bet arī būtisks trieciens Krievijas ietekmei Austrumeiropā.

Krievija šogad gan ar labu, gan, izdarot ekonomisko spiedienu, centusies pārliecināt Ukrainu iesaistīties Maskavas lolotajā muitas savienības projektā, kurā darbotos arī Baltkrievija un Kazahstāna.


Написать комментарий