“Melnais novembris” uz celiem

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Ņemot vērā traģisko situāciju uz ceļiem, ne tikai Latgalē, bet visā valstī kopumā, kad ceļu satiksmes negadījumos pēdējā laikā cieš un iet bojā daudz cilvēku, Valsts policija nolēma masveidā  aktualizēt šo tēmu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību esošai problēmsituācijai!

Ceram, ka ar šādu informācijas masveida atainošanu varam piesaistīt sabiedrības uzmanību un iedziļināšanos.

Tālāk seko uz doto brīdi esošās situācijas apraksti valstī kopumā un Latgalē atsevišķi. Lai radītu lielāku iespaidu uz cilvēkiem un liktu viņiem aizdomāties par iespējamām sekām, ceļu satiksmes noteikumus neievērošanas gadījumos, ir ievietotas fotogrāfijas ar ceļu satiksmes negadījumiem, kas notika Latgales reģionā, un to īsu aprakstu.

Latgalē

Galvenie iemesli ceļu satiksmes negadījumiem ar bojā gājušajiem ir (analizējot šī gada 9 mēnešus):

  1. 1) nobraukums no ceļa nepareiza transportlīdzekļa kustības ātruma izvēles, vadības kontroles zaudēšanas rezultātā;
  2. iebraukšana pretējās kustības joslā nepārliecinoties par apdzīšanas manevra drošību, novēršoties no transportlīdzekļa vadības;
  3. uzbraukšana gājējam, kurš pārvietojas pa brauktuvi tumšā diennakts laikā bez atstarotāja, alkohola reibumā;
  4. transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibuma stāvoklī;
  5. izbraukšana uz galvenā ceļa, nedodot ceļu transportlīdzeklim, kuram ir priekšroka.

Šeit nav pieskaitīti cietušie un bojā gājušie cilvēki novembrī! To var redzēt zemāk esošajā kopējā tabulā, kur aprakstīti visi valstī notikušie negadījumi līdz 11.novembrim ieskaitot.

Valstī

AKTUĀLIE DATI

  • Pirmajās vienpadsmit novembra dienās uz Latvijas ceļiem avārijās bojā gājuši 18 cilvēki (par 11 cilvēkiem vairāk nekā pērn šādā laika periodā)
  • Deviņi cilvēki jeb puse no bojāgājušajiem bijuši gājēji (pērn – trīs cilvēki).
  • Gandrīz visas šīs traģiskās avārijas notikušas diennakts tumšajā laikā (pēc 16:00)
  • Šogad oktobrī un novembrī (līdz 11. novembrim ieskaitot) bojā gājuši 37 cilvēki (pērn šādā periodā – 24). No šiem 37 vairāk kā puse jeb 20 – gājēji.
  • Ik gadu vairāk nekā trešā daļa no ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušajiem cilvēkiem ir gājēji. Pērn 63% no šādiem letāliem negadījumiem notikuši krēslā vai tumsā.
  • ŠOGAD KOPĀ (līdz 11. novembrim) valstī avārijās bojā gājuši 157 cilvēki (pērn tādā pašā periodā – 149)

Ik gadu vairāk nekā trešā daļa no ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušajiem cilvēkiem ir gājēji. Pērn 63% no šādiem letāliem negadījumiem notikuši krēslā vai tumsā.



Написать комментарий