Harija Potera valstība kinostudijā “Warner Bros.” sola Ziemassvētku pārsteigumu

foto: Gary Bembridge/cc
foto: Gary Bembridge/cc

Harija Potera daiļrades cienītājiem ar grāmatu lasīšanu vien parasti nepietiek. 

Tādā gadījumā ir jādodas uz Londonas priekšpilsētu Livsdenu (30 km attālumā no Londonas), kur kinostudijas "Warner Bros." paviljonos ierīkota īsta maģijas un burvestību pasaule. Neparastās vietas izveidotāji sola arī īstu ziemas brīnumu - Cūkkārpu sniegā, kas būs apskatāma no 15.novembra, teikts studijas mājas lapā.

Apmeklētāji šeit var ieraudzīt dekorācijas, dažādus priekšmetus, kostīmus, atribūtus, kas tika izmantoti filmu tapšanas laikā. Šeit var apskatīt Cūkkārpas skolas modeli, apmeklēt pils Lielo zāli, kurā skolas audzēkņi gan ieturēja maltītes, gan svinēja svētkus. Var ielūkoties skolas direktora Dumidora kabinetā, var pabūt Diagona alejā, panašķoties ar cukura spalvām un karameļu sprāgstbumbām no "Saldās karalistes" konditorejas vai iedzert alu bārā "Trīs slotas".

Protams, kur vēl citur, ja ne šeit, var apgūt burvju zižļu lietošanas pamatus un citas burvju ikdienā nepieciešamas zināšanas. Tāpat studija piedāvā ielūkoties Daniela Redklifa, Rūperta Grinta un Emmas Vatsones grimētavās, kur arī pašiem iespējams piedzīvot vizuālas pārmaiņas.

Ekskursija pa studijas paviljoniem aizņems vismaz trīs stundas.

No 15. novembra līdz 6. janvārim visus kinostudijas viesus gaidīs īpašs Jaungada pārsteigums - pirmo reizi Cūkkārpas skolas ēkas modeli pārklās sniegs - gluži kā Ziemassvētku aprakstā pirmajā grāmatā par neparastā zēna piedzīvojumiem "Harijs Poters un filozofu akmens".

Sniega lomu izpildīs dendrītiskā sāls, kuru izmantoja arī filmas uzņemšanas laikā. Tā līp tāpat kā sniegs un gurkst zem kājām. Ziemassvētku gaisotne valdīs visā Cūkkārpā - Lielo zāli rotās astoņas egles, kuras būs klātas ar rotājumiem, virtenēm un zelta vainagiem. Būs klāti arī abi garie mielasta galdi.


Написать комментарий