Daugavpils garīgās un laicīgās varas galvas apspriedīs unikālās baznīcas pārcelšanas jautājumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc galvenajiem valsts svētkiem ir paredzēta Augstisvētītā Daugavpils un Rēzeknes bīskapa Aleksandra un Daugavpils pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša tikšanās.

Viens no apspriežamajiem jautājums būs Garnizonu kapu tuvumā esošās unikālās Sv.Aleksandra Ņevska baznīcas pārcelšana. Tieši šeit otrdien, 19.novembrī, arī notiks tikšanās.

Atgādināsim, ka minētās koka baznīcas liktenis jau sen uztrauc Latvijas Pareizticīgās baznīcas pārstāvjus. Šī unikālā baznīca ir veidota no koka, kas šobrīd daudzviet ir sapuvis, bet baznīcai var palīdzēt, pārceļot to uz citu, daudz apdzīvotāku vietu un veicot nepieciešamos darbus.

Nesen izveidotās Daugavpils eparhijas galva pirms kāda laika ziņoja, ka tiek plānots iegādāties baznīcu un pārcelt to uz citu pilsētas vietu. Tāpat garīdzniecība cer saņemt dāvanā zemesgabalu kādā Daugavpils mikrorajonā, lai tas kļūtu par jaunu baznīcas atrašanās vietu. Iespējams, tas būs Ķīmiķu ciemats.

Ja baznīca tiks pārcelta, tās vieta vecajā kapsētā tiks izmantota – tur plāno uzcelt koka kapliču. Pēc Sv.Aleksandra Ņevska baznīcas pārcelšanas tā iegūs jaunu vārdu, jo šāds nosaukums Daugavpilī jau ir.

Daugavpils eparhijas pārstāvji cer uz pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša atbalstu šajā viņiem svarīgajā jautājumā.


Написать комментарий