Sabiedrībā iestājusies zināma vienaldzība, norāda politikas eksperte

foto: liveinternet.ru
foto: liveinternet.ru

Latvijā cilvēkiem iestājas zināms vienaldzības process, - sabiedrība pamazām sašķeļas starp tiem, kas ir ieguvuši iespēju sabiedrību vadīt, un starp tiem, kuri vairs nemēģina izteikt protestu pret to, kā viņi tiek vadīti, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesore Ilga Kreituse.

"Sabiedrība pamazām sašķeļas starp tiem, kas ir ieguvuši  iespēju sabiedrību vadīt, un starp tiem, kuri vairs nemēģina izteikt protestu pret to, kā viņi tiek vadīti. Tas ir skumji, jo tas nozīmē, ka iestājas zināms vienaldzības process. Vienaldzība jau ir kaut kāds tuvums tam, ka var iestāties ļoti dziļa krīze cilvēku attiecībās un politikā," analizēja politikas eksperte.

Analizējot cilvēku neticību varai, profesore norādīja, "Statistikas pārvaldei inflācijas jau nav, bet biezpiens tomēr maksā par tiem 40 santīmiem dārgāk. Manā makā inflācija visu laiku virzās uz priekšu," teica Kreituse.

Tāpat intervijā RSU profesore uzsvēra, ka visi prasa visu - ministri prasa nauda, pensionāri prasa pensijas pielikumu, bet neviens īsti nedomā, ko pats ir izdarījis.


Написать комментарий