ES nacionālisti nolēma atbrīvot Eiropu no «Briseles briesmoņa»

foto: AFP/Miguel Medina
foto: AFP/Miguel Medina

Eiropas nacionālisti nolēma apvienoties, lai kopā iekļūtu Eiropas Parlamentā. 

Atbilstošu vienošanos pārrunās Gāgā panāca Nīderlandes Gerta Vildresa Brīvības partijas un Francijas „Nacionālās frontes” līdere Marina Le Pena, ziņo Bi–bi–si.

„Laiks, kad patrioti nebija vienoti, beidzas”. – paziņoja M. Le Pena. Viņas Nīderlandes kolēģis izteicās asāk: „Šodien mēs sākām Eiropas atbrīvošanu no Briseles briesmoņa rokām”. G. Vildress precizēja, ka drīzumā galēji labējiem ir nolūks atņemt Briseles briesmonim galvenās kontinenta nacionālo ekonomiku kontroles pilnvaras, – ziņo top.rbc.  

G. Vildress atzina, ka Apvienotās Karalistes Neatkarības partija (UKIP) Naidžela Faradža vadībā pagaidām nav gatava pievienoties aliansei, tomēr pauda cerību, ka pēc maija vēlēšanām Lielbritānijas galēji labējie tai pievienosies. Patlaban „Nacionālās frontes” un Brīvības partijas Eiropas Parlamenta deputāti tiek uzskatīti par neatkarīgiem un negrupējas ar UKIP.

Līdz pēdējam brīdim labējās nacionālistiskās Eiropas partijas darbojās atsevišķi viena no otras, koncentrējoties uz nacionālajām problēmām, noraidot ES integrāciju un savu valstu suverenitātes samazināšanos. Jaunā bloka veidošanai Eiropas Parlamentā būs nepieciešami vismaz 25 deputāti no septiņām ES dalībvalstīm. Potenciālo partneru vidū nosauc Austrijas Brīvības partiju, Itālijas „Ziemeļu līgu”, Beļģijas „Flāmu interesi”, „Zviedrijas demokrātus” un Dānijas Tautas partiju. Frakcijas izveidošana Eiropas Parlamentā ļaus tās biedriem rēķināties ar ES subsīdijām un vietām parlamenta komitejās.


Написать комментарий