Portāla Gorod.lv aptauja: Daugavpils problēmas ir saistītas ar mazām darba algām, darbavietu un skaidras pilsētas attīstības programmas trūkumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv kārtējās aptaujas ietvaros jautāja lasītājiem, kas, viņuprāt, kavē Daugavpils attīstību.

Zīmīgi, ka ne viena no piedāvātajām problēmām neguva lasītāju vairākuma atbalstu – mūsu lasītāju viedokļi dalījās, tas var nozīmēt arī to, ka pilsētā pastāv vairākas pamatproblēmas, kuras neļauj Daugavpilij pilnvērtīgi attīstīties.

Aptaujas rezultāti liecina, ka pilsētas attīstības problēmas, pēc respondentu domām, ir saistītas ar darbavietu trūkumu (19%), mazām darba algām (11%) un skaidras pilsētas attīstības programmas trūkumu (13%). Neliels respondentu skaits uzskata, ka problēma ir saistīta ar darbinieku un speciālistu trūkumu, mazu iedzīvotāju skaitu un to, ka cilvēki nevēlas strādāt.

15% aptaujāto domā, ka Daugavpils pilsētas attīstību kavē uzreiz divas problēmas – darbavietu trūkums un mazās darba algas. 13% respondentu ir pārliecināti, ka pilsētai ir daudz vājo vietu, tostarp visi aptaujā minētie varianti.

Nobeigumā jāatzīmē, ka bezdarba līmenis Daugavpilī oktobrī bija 9,3%, Nodarbinātības valsts aģentūras datu bāzē ir reģistrētas 88 vakances (pilsētā) ar darba algu no 200 latiem (bruto).

Jāpiebilst, ka Daugavpilī ir izstrādāti pilsētas attīstības plānošanas dokumenti (iespējams, pilsētniekiem nav zināms, kur tie atrodami), turklāt patlaban tiek izstrādāta pilsētas attīstības programma līdz 2030.gadam.


Написать комментарий