Jauns seksa skandāls ASV slepenajā dienestā: divus vadītājus pieķēra par «nepiedienīgu uzvedību»

foto: Global Look Press/newsru.com
foto: Global Look Press/newsru.com

ASV slepenajā dienestā, kurš pērn nonāca incidenta ar seksuālu zemtekstu centrā, izceļas jauns skaļš skandāls, kuru radīja nepiedienīga personāla uzvedība, ziņo laikraksts The Washington Post.

Pēc izdevuma datiem iekšējās izmeklēšanas rezultātā, kura ir veikta apšaubāmas divu augstu stāvošu slepenā dienesta darbinieku uzvedības faktu pārbaudei, abiem piemēroti disciplinārsodi. Runa ir par cilvēkiem, kuri strādāja vadošajos amatos nodaļā, kura nodrošina ASV prezidenta apsardzi. Rezultātā Ignasio Samora un Timotijs Baraklou dienesta pārbaudes rezultātā tika atbrīvoti no saviem posteņiem, kā arī Baraklou ir pārcelts darbā uz citu nodaļu, – ziņo newsru.com.

Saskaņā ar izmeklēšanas rezultātiem Samora šī gada maijā ārpus sava darba laika Hay–Adams viesnīcā blakus Baltajam namam bārā iepazinās ar kādu dāmu. Pēc tam viņš pavadīja laiku kopā ar dāmu viņas numurā. Tur viņš izlādēja savu dienesta pistoli, aizmirstot vienu patronu. Kad Samora konstatēja zaudējumu, viņš mēģināja atgriezties pie jaunās paziņas, bet viņa vīrieti neielaida numurā.

Tad Samora pieprasīja no viesnīcas administrācijas nodrošināt viņam iekļūšanu numurā, uzrādot dienesta apliecību. Viesnīcas personāls par Samoras uzvedību informēja Balto namu. Turklāt Samoras dienesta mobilajā telefonā izmeklēšanas laikā tika atrasti seksuāla rakstura sūtījumi vienai padotajai. Līdzīgus sūtījumus, kuri adresēti tai pašai sievietei, atrada arī Baraklou telefonā.

Atgādināsim, ka pērn skandāls izcēlās pēc tam, kad kļuva zināms, ka 11 slepenā dienesta darbinieki, kuri nodrošina ASV prezidenta Baraka Obamas drošību, vizītes Kolumbijā laikā 2012. gada pavasarī, izklaidējās ar prostitūtām. Viņi uzaicināja vieglas uzvedības sievietes uz savu viesnīcu kūrortpilsētā Kartahenā, kur Baltā nama saimnieks ieradās uz Ameriku 6. samitu.

Nākamajā rītā viena no sievietēm pieprasīja papildsamaksu par saviem pakalpojumiem, kas radīja specdienesta darbinieku sašutumu. Skaļa lamāšanās piesaistīja viesnīcas administrācijas uzmanību. Pēc lietas izskatīšanas 12 aģenti tika atstādināti un nosūtīti uz dzimteni par „nepiedienīgu uzvedību”. Tāpat no savu pienākumu izpildes bija atbrīvoti arī pieci Amerikas militārpersonas, kurus atsūtīja palīdzēt slepenajam dienestam un kuri dzīvoja šajā viesnīcā.


Написать комментарий