V.Ragele: Tiekoties ar vicemēru, jauna SIA “DDzKSU” pakalpojumu apmaksas kārtība netika apspriesta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rēķini par apkalpojošās organizācijas pakalpojumu apmaksu, kuri tika sagatavoti saskaņā ar jaunu neuzskaitītā ūdens un sadzīves atkritumu izvešanas aprēķināšanas kārtību, esot izsūtīti un iedzīvotāji sākuši tos apmaksāt, portālam Gorod.lv paziņoja SIA „DDzKSU” vadītāja Vera Ragele.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe 11.novembrī ziņoja portālam Gorod.lv, ka tuvākajā laikā plāno noskaidrot, kāpēc SIA „DDzKSU” nolēmusi no 1.oktobra ievērot jaunu neuzskaitītā ūdens un sadzīves atkritumu izvešanas aprēķināšanas kārtību. P.Dzalbe paziņoja, ka ar jaunās kārtības piemērošanu varēja nesteigties, jo Daugavpilī esot uzsākta daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas tiesību noteikšana. Pilsētas vadība plānoja saņemt paskaidrojums par SIA „DDzKSU” rīcību, jo P.Dzalbe iepriekš ziņoja, ka SIA „DDzKSU” pakalpojumu maksa netiks grozīta.

Tomēr 14.novembrī V.Ragele paziņoja, ka Domes norādījumi par jaunās kārtības neizmantošanu neesot saņemti: SIA „DDzKSU” vadība esot tikusies ar P.Dzalbi, bet jaunā neuzskaitītā ūdens un sadzīves atkritumu izvešanas aprēķināšanas kārtība netika apspriesta. Pēc V.Rageles vārdiem, galvenokārt tika runāts par sapulcēm un pārvaldīšanas tiesību noteikšanu.

SIA „DDzKSU” vadītāja atgādināja, ka apkalpojošā organizācija, saskaņā ar normatīvo bāzi, no 1.oktobra piemēro grozījums MK noteikumiem Nr.1013 (Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu), jo organizācijai nebija tiesību ignorēt grozījums. Pēc SIA „DDzKSU” vadītājas vārdiem, no Domes netika saņemti rakstveida norādījumi, ka jārīkojas savādāk.

Jauni SIA „DDzKSU” rēķini paredz, ka par neuzskaitīto ūdeni pagaidām maksās visi īpašnieki (līdz nākamajam gadam tiks noteiktas iedzīvotāju kategorijas, kurām tiks aprēķināta maksa), savukārt par sadzīves atkritumu izvešanu vajadzēs maksāt atkarībā no dzīvokļu skaita, nevis atkarībā no deklarēto personu skaita, šī maksa sastādīs 2,82 latus.

Jāpiebilst, ka rēķina otrajā pusē nav informācijas par jauno pakalpojumu maksas aprēķināšanas kārtību.


Написать комментарий