Skandalozākie zvaigžņu izlēcieni ar valstu karogiem

foto: apelzin.ru
foto: apelzin.ru

2013. gada 9. novembrī notika kārtējais neiedomājamais valsts karoga apgānīšanas gadījums: Kanādas dziedātājs Džastins Bībers viesizrāžu laikā Argentīnā izslaucīja skatuves grīdu ar savas valsts karogu. Mēs atcerējāmies vēl 7 līdzīgus zvaigžņu izlēcienus.

Džastins Bībers

9. novembrī pazīstamais Kanādas dziedātājs, jaunatnes elks Džastins Bībers izrādīja necieņu pret Argentīnas iedzīvotājiem, jo nolēma izmantot nacionālo karogu grīdas lupatas vietā. Tas notika tā: viens no skatītājiem aizmeta uz skatuvi divus audeklus, parasti muzikanti tos paceļ un vicina ar tiem kā cieņas apliecinājumu valstij, kurā viņi uzstājas. Tomēr Bībers neievēroja šo tradīciju un tā vietā iespēra pa vienu karogu ar kāju, bet pēc tam ar mikrofona statņa palīdzību noslaucīja ar karogiem grīdu, un aizmeta atpakaļ uz skatītāju zāli. Argentīnā par šādu noziegumu var piespriest līdz četriem gadiem cietumā, tomēr pagaidām nav zināms, vai pret Kanādas dziedātāju tiks ierosināta lieta.

Džareds Haselhofs no Bloodhound Gang

Viens no Krievijas Federācijas karoga redzamākajiem gadījumiem ir Amerikas grupas Bloodhound Gang uzstāšanās gadījums Odesā 2013. gada augustā. Grupas basģitārists Džareds Haselhofs iemeslu dēļ, kuri ir zināmi tikai viņam, nolēma mūsu valsts simbolu izvilkt starp savām kājām. Tāpat uzstāšanās laikā Kijevā muzikants demonstratīvi urinēja uz Ukrainas karoga, kurš atradās uz skatuves. Incidenta dēļ tika atcelts koncerts Kubaņā, bet Krievijas tiesībsargājošie orgāni pat neierosināja pret muzikantu krimināllietu, – ziņo sobesednik.ru.

Merilins Mensons

Koncertā Maskavā 2012. gadā tūres Hey, Cruel World un albuma „Born Villain” atbalsta ietvaros roka muzikants Merilins Mensons arī paspēja izcelties. Vienas no populārākajām kompozīcijas izpildes laikā skatuvi rotāja ASV karoga attēli un īsts Amerikas karogs, kuru mākslinieks izmantoja kā salveti un nevērīgi noslaucīja sviedrus no sejas. Vēlāk viņš atzinās mīlestībā Krievijas galvaspilsētai. Ko patiesībā nozīmēja viņa darbības ar ASV karogu, nav zināms – varbūt tā bija savdabīga cieņas izrādīšana maskaviešiem?

Mihails Jefremovs

2011. gada 2. decembrī Garika Sukačova 52. dzimšanas dienas svinībās galvaspilsētas klubā Arena Moscow lustējās padomju un Krievijas teātra un kino aktieris, nopelniem nbagātais Krievijas Federācijas aktieris Mihails Jefremovs. Kad Sukačovs uz skatuves izpildīja kārtējo hītu, pēkšņi blakus viņam atradās aktieris, kurš bija ietinies Amerikas karogā. Pēc tam viņi kopā izpildīja populāru kompozīciju, kura saturēja necenzētu leksiku, ar nosaukumu „Plastikāta cilvēki”. Efekta nostiprināšanai Jefremovs norāva no sevis ASV karogu un pamīņājās uz tā.

Paulīna Rubio

Populārā žurnāla Cosmopolitan spāņu versijā parādījās Meksikas populārās dziedātājas Paulīnas Rubio fotogrāfijas. Jauniete kaila pozēja ar galveno savas valsts simbolu – karogu. Pēc fotogrāfes Terēzes Pieras vārdiem foto attēli tika veikti projekta ietvaros, kurā 36 slavenības tērpās vīriešu drēbēs un pakāpeniski izģērbās. „Viņa apģērba mariači, pakāpeniski izģērbās un palika ar karogu”, – komentēja Terēze. Diemžēl Meksikas valdību šādi argumenti nepārliecināja: tika pieņemts lēmums uzlikt Paulīnei naudas sodu par nacionālās simbolikas apgānīšanu.

Dins Rīds

ASV dziedātājam, kino aktierim, kino režisoram un sabiedriskajam darbiniekam Dinam Rīdam tādā mērā apnika ASV piedalīšanās Vjetnamas karā, ka viņš nolēma izmazgāt ASV karogu pie konsulāta. Viņš un viņa draugs Koko Maseda atnesa spaini ūdens, nolika to, attina karogu un sāka lasīt speciāli šim notikumam sagatavoto deklarāciju: „Šis karogs ir notraipīts ar Vjetnamas tautas asinīm, kura cīnās par savu nacionālo brīvību un neatkarību pret ASV valdības agresiju”. Pēc tam Rīds mēģināja iztīrīt karogu no šīm asinīm ūdenī, bet kārtības sargi drīzumā pārtrauca šo akciju.

Madonna

Madonnas tūres laikā albuma „MDNA” atbalstam Kijevā popzvaigzne nodemonstrēja saviem cienītājiem savu necieņu un pat, iespējams, nezināšanu. Mēģinājuma laikā pirms koncerta zvaigzne paķēra no viena cienītāja rokām Krievijas karogu ar pārliecību, ka patiesībā paņēma Ukrainas karogu. Kad pūlis sāka kliegt un ar pirkstiem norādīja uz dzeltenzilo karogu, Madonna pajautāja: „Vai tad jums ir divi karogi?” Šis jautājums radīja izbrīnu. Pēc tam, kad koncerta organizatori paskaidroja dziedātājai, kur un kāds karogs atrodas, Madonna paņēma rokās Ukrainas karogu, mazliet to paturēja, bet pēc tam atgrieza saviem cienītājiem. Kaut gan par to viņu, protams, neviens nesodīja, Ukrainas patriotiem – Madonnas cienītājiem tas bija nepatīkami.


Написать комментарий