Ginekologs sajauca maksti ar notekcauruli

foto: ALAMY
foto: ALAMY

Sieviete tiesājas ar savu ginekologu pēc tā, kad viņš kļūdas dēļ apstrādāja viņas intīmās ķermeņa daļas ar bīstamu ķīmisku vielu, kuru parasti izmanto notekcauruļu tīrīšanai.

Sieviete vārdā Lora, kura nevēlējās atklāt savu uzvārdu, apgalvo, ka pārcieta drausmīgas sāpes, kā arī zaudēja iespēju dzemdēt bērnus pēc briesmīgās procedūras, kurai viņu pakļāva ārsts.

Incidents notika, kad viņa apmeklēja sava ārsta ofisu Ohaio štatā, lai veiktu ginekoloģisko apskati, kura pazīstama kā kolposkopija. Ginekologi nereti izmanto etiķi, apskatot sieviešu intīmās ķermeņa daļas, bet šķidrums, kuru iesmidzināja Lorai, piespieda viņu just stipras sāpes un dedzināšanu makstī.

Tas bija līdzīgs tam, kad atklātu brūci apstrādā ar spirtu”, – sieviete pateica Mail Online.

Etiķa vietā šķīdums saturēja kālija hidroksīdu – ķīmisko vielu, kuru parasti izmanto notekcauruļu un klozeta podu tīrīšanai.

„Šķidrums turpināja iesūkties manī un man likās, ka es degu no iekšpuses”, – saka Lora.

Sieviete iesniedza prasību tiesā pret klīniku, doktoru Džonu Bleku un citiem nenosauktiem darbiniekiem. Saskaņā ar tiesvedības dokumentiem, kad ārsts saprata, ka procedūra notiek ne tā kā vajadzētu, viņš mēģināja mazināt pacientes sāpes, aplejot apdedzināto zonu ar fizioloģisko šķīdumu, bet pēc tam izmantoja krēmu. Turklāt Bleks it kā bija bez cimdiem.

Viņš smērēja sievas maksti ar netīru pirkstu. Tas ir riebīgi”, – teica cietušās vīrs Pols.

Lora saka, ka pēc tam ginekologs viņai teica: „Es ceru, ka jūs neapvainojaties. Es vienkārši gribu, lai jūs zinātu, ka es esmu precējies un man nav nekādu infekcijas saslimšanu”.

Kad Lora aizgāja uz Akronas General Hospital neatliekamās medicīnas palīdzības nodaļu, ārsti konstatēja, ka viņas dzemdes kakliņā atrodas pudeles plastikāta korķis.

Pēc Loras vārdiem, kurai jau ir divi bērni, viņas traumas neļāva viņai nodarboties ar seksu mēnesi, kā arī viņai turpinās neregulāras asiņošanas, kuras neļauj viņai baudīt vienkāršos dzīves priekus. Viņa un viņas vīrs cerēja, ka viņiem būs vairāk bērnu, bet tagad sievietei var būt nepieciešama ķirurģiska dzemdes izoperēšana, pēc kuras Lora uz visiem laikiem zaudēs spēju dzemdēt bērnu.

Savukārt doktors Bleks noliedz visas apsūdzības un apgalvo, ka Loras ginekoloģiskās apskates laikā izmantoja parasto etiķi.


Написать комментарий