Daugavpils novada domes deputāti un Dzīvojamo māju privatizācijas un nekustamā īpašuma atsavināšanas komisijas locekļi atrada strīdīgā jautājuma risināšanas kompromisu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iepriekš portāls Gorod.lv jau ziņoja par to, ka Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins Finanšu komitejas sēdes gaitā apšaubīja Dzīvojamo māju privatizācijas un nekustamā īpašuma atsavināšanas komisijas darbu, kā rezultātā trīs jautājumi, kuri attiecas uz pašvaldības nekustamā īpašuma pārdošanu un atsavināšanu, tika noņemti no dienas kārtības.

Tomēr jau nākamajā deputātu sēdē, kura notika 14. novembrī, jautājums par nekustamā īpašuma pārdošanu „101”, „Celtnieks” Kalkūnes pagastā, „Gundegas 2”, „Peski 1” Laucesas pagastā, jautājums par nekustamā īpašuma atsavināšanu Rīgas ielā 36, Dubnā „Torņkalns” Tabores pagastā un „Valentīnas krasts”, kā arī divu pēdējo nekustamā īpašuma vienību pārdošanu izsolē, parādījās kā sēdes papildjautājumi.

Lai noskaidrotu, vai tika atrasts kompromiss Finanšu komisijā radušos nesaskaņu atrisināšanai, Gorod.lv korespondents griezās pie Arvīda Kucina, kurš paskaidroja, ka par galveno iemeslu, kāpēc minētie jautājumi tika noņemti no dienas kārtības, kalpoja tas, ka deputāti Komisijas sagatavotajos lēmumu projektos neredz, pēc kādiem kritērijiem notiek nekustamo īpašumu novērtēšana.

Tomēr, kā atzīmēja A. Kucins, pēc strīdīgā jautājuma apspriešanas, abas puses spēja panākt kompromisu, un tagad nepieciešamie paskaidrojumi tiks pievienoti lēmumu projektiem.

Atliek vien piebilst, ka deputātu apstiprinātās nekustamā īpašuma cenas izrādījās mazākas, nekā iepriekš Finanšu komitejas paziņotās.


Написать комментарий