Kavējas darbi Gaismas pils koncertzālē un ēdināšanas telpā

foto: lnb.lv
foto: lnb.lv

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā aizkavējušies darbi divās telpās – koncertzālē un sabiedriskās ēdināšanas telpā. Tāpat joprojām norit darbi pie Gaismas pils palīgtelpas, norāda LNB direktors Andris Vilks.

Koncertzālē tika konstatēts, ka akustiskais efekts tajā būtu uzlabojams, un, lai to izdarītu, tika pieaicināti eksperti. Kā intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Vilks, speciālisti ir priecīgi par izmaiņām koncertzālē, jo tā būs daudz kvalitatīvāka mūzikas pasākumiem.

Tāpat darbi aizkavējušies sabiedriskās ēdināšanas telpā. Sākotnēji bija domāts, ka šajā telpā nāks investors ar lieliem līdzekļiem un pats to iekārtos. Taču tuvojoties Latvijas prezidentūras gadam, kura laikā bibliotēkā būs nepieciešama stabila ēdināšanas sistēma, nācās meklēt citu risinājumu. Telpa tiks iekārtota jau tagad, un tajā pēc konkursa varēs nākt uzņēmums, kas nodarbojas tikai ar ēdināšanu. Vilks pauda, ka šis būs daudz drošāks variants.

Tāpat LNB jaunajā ēkā pašlaik norit defektu kontrole un labošana.

Tiek gaidīts, ka Gaismas pils infrastruktūras palīgēka būs pabeigta līdz 20.decembrim. Parks ar kokiem un zālieni varētu būt siltākā laikā – tuvāk pavasarim.

Savukārt pārvākšanās uz jaunajām telpām iesāksies ar simbolisko pasākumu – draugu grāmatu ķēdi. Kā prognozēja bibliotēkas direktors, ja viss notiks ļoti sekmīgi, līdz jūlija beigām grāmatām jābūt pārceltām uz jauno ēku.


Написать комментарий