Kašķis ap “padomekli”: Ušakovs izsludina konkursu «Pabrika pārdēvēšanai”

foto: ir.lv
foto: ir.lv
Reaģējot uz aizsardzības ministra Arta Pabrika (V) izteikumiem par Uzvaras pieminekļa pārdēvēšanu, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) izsludinājis konkursu par to, kā varētu pārdēvēt pašu Pabriku.

Pabriks uzskata, ka Uzvaras pieminekli laiks pārdēvēt par 'padomekli'. Tas nepatīk Ušakovam, kurš nu sociālajā tīklā "Facebook" izsludinājis konkursu par to "kā nosaukt pašu Pabriku". 

10 labākās atbildes saņemšot no Ušakova nelielu balvu, bet paši labākie tikšot nosūtīti arī Pabrikam, sola Rīgas mērs. Viņš gan piekodina, lai konkursa dalībnieki neiesūta variantus ar lamuvārdiem.

Kā ziņots, Pabriks norādījis, ka ik gadu Rīgā pie Uzvaras pieminekļa 9.maijā pulcējas tie Latvijas iedzīvotāji, kuri aizvien vēl dzīvo Padomju Savienībā, tādēļ šo pieminekli laiks pārdēvēt par "padomekli".

Ministrs norādīja, ka Krievijā plaši atzīmētās Uzvaras dienas svinību laikā pie šī pieminekļa iet gan Latvijas pilsoņi, gan nepilsoņi. 

"Es domāju, ka 9.maijā mums šo pieminekli nemaz nevajadzētu saukt par Uzvaras pieminekli. Tautas frontes laikā Ļeņina pieminekli sauca par "ļeņinekli", šis piemineklis ir nekas citas kā "padomeklis", jo pie šī pieminekļa pulcējas tie cilvēki, kuri aizvien vēl dzīvo Padomju Savienībā un padomju sistēmā. Diemžēl, tā ir realitāte," atzina Pabriks.


Написать комментарий