Daugavpils mērs cer, ka izdalīto 45 tūkst. latu pietiks, lai nodotu ekspluatācijā palikušās skolas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pauda cerību par to, ka pēdējā domes sēdē izdalīto 45 tūkst. latu pietiks papilddarbiem pilsētas skolās (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšrakstu izpildei Logopēdiskajā, 6., 11., 13. un 15. skolā), lai nodotu ekspluatācijā visas skolas, kuras tika renovētas Eiropas projekta ietvaros.

Savukārt domes izpilddirektors Andrejs Kursītis precizēja, ka dome izdalīja naudu skolu savešanai kārtībā saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšrakstu. Turklāt izpilddirektors paziņoja, ka iepirkumu darbu veikšanai pildīja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde, jo šīs iestādes pienākums ir uzturēt skolas pienācīgā kārtībā, ievērojot ugunsdzēsības normatīvus.

Komentējot šo jautājumu, Jānis Lāčplēsis atzīmēja: „Tādi objekti kā skolas vienmēr prasīs finansējumu gan ēdināšanas organizācijai, gan pašreizējajiem remontiem. Šajā gadījumā tas ne tik daudz ir saistīts ar projekta realizāciju, cik ar ēku uzturēšanu saskaņā ar drošības prasībām”.

Pēc precizējuma, ka domes lēmumā teikts, ka izdalītie līdzekļi nepieciešami objektu nodošanai ekspluatācijā, mērs piebilda: „Objekts tiek nodots ekspluatācijā, un šajā gadījumā tam jāatbilst visām normām, pat tām, kuras neattiecas uz izpildāmajiem darbiem. Ugunsdzēsēji deva priekšrakstu par aprīkojumu, galvenokārt par jumtu norobežošanu. Uz šodienu esošās prasības ir jāizpilda. Domāju, ka pēc gada vēl kaut ko darīsim skolās, bet tādēļ, lai oficiāli nodotu objektus ekspluatācijā, kuri ir saistīti ar Eiropas projekta realizāciju. Domāju, ka tie būs pēdējie darbi, jo no pārējiem dienestiem slēdzieni ir saņemti”. 


Написать комментарий