Daugavpils hokejisti turnīrā Polijā pārspēj kanādiešus, slovākus, krievus

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

No 15. līdz 17. novembrim Polijas pilsētā Lodzā norisinājās starptautisks hokeja turnīrs „Kosyl Cup”, kurā par uzvarētājiem kļuva Daugavpils U12 vecuma grupas audzēkņi, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

 Starp konkurentiem bija komandas no Krievijas, Baltkrievijas, Kanādas, Polijas un Slovākijas.

„Kosyl Cup” turnīrs tiek veltīts slavenajam poļu hokeja vārtsargam Valerijam Kosilam. Divkārtējais olimpisko spēļu un septiņkārtējais pasaules čempionātu dalībnieks ir viens no visu laiku pazīstamākajiem Polijas hokejistiem. „Kosyl Cup” tiek organizēts ļoti augstā līmenī: katrs no hokejistiem saņēma piemiņas balvas, spēlēm tiešraidē bija iespējams sekot internetā, tāpat ir pieejama arī plaša turnīra statistika. Video materiāli pieejami šeit.

Daugavpils komanda šajā turnīrā aizvadīja septiņas spēles un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Grupu turnīrā ar rezultātu 4:2 tika pārspētas Kanādas komanda „Maple Leafs” un Ņižņijnovgorodas hokejisti. Tāpat ar 6:0 apspēlēta slovāku „Poprad”, kā arī ar 18:0 sagrauta Lodzas komanda. 

Finālposmā Daugavpils tikās ar otras apakšgrupas divām labākajām komandām, kā arī vēlreiz samēroja spēkus ar slovākiem. Cīņā pret Kaļiņingradas komandu tika svinēta uzvara ar 8:3, bet slovāki šoreiz sagrauti ar 10:1. Pēc šīm divām uzvarām pirmā vieta turnīrā jau bija garantēta, toties spēlē pret Polijas izlasi bija iespēja izšķirt citu godalgoto vietu likteni. Mūsu komandas uzvara ar 5:4 ļāva otro vietu ieņemt Ņižņijnovgorodai, bet poļi palika bez medaļām. 

Par turnīra labāko uzbrucēju atzina Edis Grigorjevu, bet par labāko vārtsargu tika nosaukts Iļja Lukjanovs. Komandas treneri: Andrejs Savičevs un Aleksejs Bihanovs. 


Написать комментарий