Noslēguma pasākums «Ko tu zinu par Ilūkstes novadu?»

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Novembris Latvijai un arī Ilūkstes novadam ir ļoti zīmīgs mēnesis, šomēnes mēs svinam Latvijai un novadam ļoti nozīmīgus svētkus, ziņo Ilūkstes novada portāls.

11.novembrī visā Latvijā svinēja Lāčplēša dienu. Lāčplēša diena ir Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena. Bermontiādes laikā 1919. gadā šajā datumā Latvijas Bruņotie spēki sakāva Rietumkrievijas Brīvprātīgo armiju Pārdaugavā. Šajā dienā tika arī iedibināts Lāčplēša Kara ordenis. LKO piešķīra par kaujas nopelniem  Latvijas armijas un bijušo latviešu strēlnieku pulku karavīriem, kā arī ārzemniekiem, kuri bija devuši lielu ieguldījumu Latvijas brīvības cīņās vai citādi sekmējuši Latvijas valsts nodibināšanu.

Pirmdien, 18. novembrī, svinējām Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienu , kurai par godu Latvijā un citviet pasaulē norisinājās plaši atceres un kultūras pasākumi. Latvijas Republika tika proklamēta Rīgā, 1918.gada 18.novembrī, pulksten 16.00 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Novembra sākumā samērā lielu un apaļu jubileju svinēja arī Ilūkstes novads, kuram apritēja 10 gadi kopš tā izveides. Tas notika 2003.gadā.Tas pēc skaita bija 18 novads Latvijā.

Par to, kas šajos 10 gados novadā ir paveikts, pastāstīja Ilūkstes novada domes priekšsēdētaja vietnieks, deputāts Maigurs Krievāns.

Bet par to, kas bija jādara, lai vispār tiktu izveidots novads, ar kādām grūtībām, sarežģījumiem bija jāsastopas novada veidotājiem, pastāstīja Ilūkstes novada domes lietvedības nodaļas vadītāja Irēna Bogdanova, kura tajā laikā, kad tika dibināts novads, bija Ilūkstes pilsētas domes lietvede.

Konkursā „Ko tu zini par Ilūkstes novadu? ”piedalījās 22 dalībnieki no visām novada skolām- Elvita Studāne un Simona Ostrovska no Bebrenes vidusskolas, Elvis Ancāns un Agnese Veikšina no Subates pamatskolas, Linards Bērziņš , Sanda Pilace un Kristaps Skrinda no Eglaines pamatskolas, Līga Semjonova no Sadraudzības vidusskolas, Kaspars Braslis , Agate Žuravska, Ritvars Purvinskis, Stīvens Kokainis, Andžejs Treščinskis, Ēriks-Toms Vadžišs, Mairis Timšāns, Mārtiņš Rimša, Līva Valpētere, Nellija Miltiņa, Sintija Nazarenko, Anna Butkeviča, Elizabete Dāvidsone un Dana Cirse no Ilūkstes 1.vidusskolas.

Ļoti aktīvi šajā konkursā piedalījās Ilūkstes 1.vidusskolas 3bklase, 12 audzēkņi, ar skolotāju Mairitu Rimoviču.

Vispareizāko atbilžu dalībnieki saņēma H.Stroda grāmatu” Sēlija senāk un tagad”, pateicības rakstus un pildspalvas.

Konkursa dalībnieki varēja apskatīt fotokonkursa „Ilūkstes novads manām acīm” uzvarētāju darbus. Šo fotokonkursu izsludināja Ilūkstes novada jaunieši sagaidot novada 10.gadadienu.



Написать комментарий