Partijas koalīcijas līgumu mēdz uztvert nopietnāk par Satversmi, paziņo prezidents

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Koalīcijas līgums ir īpatnējs veidojums, kā arī partijas to nereti uztver par augstāku nekā esošā valsts Satversme, intervijā LNT norādījis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Pēc prezidenta domām Jāņa Bordāna atsaukšana no ministra amata norāda, ka vienas konkrētas partijas cilvēku grupa pieņem lēmumu par ministra atcelšanu, izmantojot koalīcijas līgumu. Tas norādot, ka šāda pieeja bieži ir neatbilstoša Satversmei.

„Tas tomēr ļoti īpatnējs veidojums, kurš nekur nav minēts, un to bieži uzskata par augstāku nekā esošo Satversmi, tāpēc tas ir tāds labs lēmums, ka  koalīcijas līgums nav spēkā, ceru, ka tā arī viņi attiecīgi rīkosies, un rīkosies pēc Satversmes," intervijā minēja Bērziņš.

Jau ziņots, ka pretēji Nacionālās apvienības (NA) prasībai par sava deleģētā ministra atsaukšanu, premjers Valdis Dombrovskis (V) neprasīs tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju. Savukārt Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars paziņoja, ka līdz ar šādu premjera lēmumu, koalīcijas līgums vairs nav spēkā.


Написать комментарий