Gorod.lv aptauja: vairākumam lasītāju LR Neatkarības gadadiena ir parastā brīvdiena

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv veiktās kārtējās aptaujas rezultāti liecina, ka vairākums lasītāju (46%) Latvijas Republikas Neatkarības gadadienā vienkārši izbauda brīvdienu.

20% respondentu (74 cilvēki) atzina, ka principiāli nesvin šos valsts svētkus.

Savukārt 18% aptaujāto no plaša svinīgu pasākumu klāsta, kuru piedāvā par godu Latvijas dzimšanas dienai, apmeklē tikai svētku uguņošanu.

Daudzi portāla Gorod.lv lasītāji (6%) vispār nezina, kad tiek svinēti šie valsts svētki. Tikai 4% respondentu piedalās visos svētku pasākumos, 3% svētkus svin ģimenes lokā.

Atgādināsim, ka LR Saeimas deputāte Inese Laizāne pirms kāda laika norādīja uz Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes apakškomisijas izstrādātās skolēnu patriotiskās audzināšanas programmas nozīmīgumu.

Pēc deputātes vārdiem, patriotiskā audzināšana sākas ģimenē: „Ja vecāki ir nodrošināti un viņiem ir, ko ēst, kad visa ģimene pulcējas pie vakariņu galda, tad bērni cienīs un mīlēs valsti, kurā viņi dzīvo. Grūti runāt par mīlestību, ja cilvēks nav paēdis. Tāpēc nepieciešams paralēli risināt arī tādus jautājumus kā darba algu palielināšana, sociālo garantiju nodrošināšana, lai vecāki vēlētos audzināt bērnus patriotisma garā”.

Tāpat deputāte aicināja vairāk pievērsties sava novada, savas pilsētas, ģimenes ciltskoka vēsturei, interesēties par tradīcijām, kuras ir saistītas ar valsts himnu, karogu, ģerboni.

Vai jūs tam piekrītat? 


Написать комментарий