Līvānu 1.vidusskolas skolniekam 3.vieta konkursā par Latvijas dabaszinātnēm

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Līvānu 1.vidusskolas 10.b klases skolnieks Mairis Iesalnieks piedalījās Latvijas 95. dzimšanas dienai veltītajā konkursā par Latvijas dabaszinātnēm pasaules kontekstā „Mēs par Latviju!”, ziņo Līvānu novada portāls.

Konkursa mērķis bija rosināt  skolēnus labāk iepazīt Latvijas dabaszinātnieku atklājumus un to praktisko un zinātnisko nozīmību vides problēmu risināšanā un valsts attīstībā, kā arī starptautiskā kontekstā, sekmēt skolēnu prasmi atrast un izvērtēt informāciju par dažādiem dabaszinātņu jautājumiem, un izmantot to problēmu risināšanā.

Konkurss notika 7 kārtās interneta vietnē Eduspace.  Konkursam bija pieteikušies 236 skolēni, bet tikai 32  pietika neatlaidības piedalīties visās konkursa kārtās. Veiksmīgākie konkursa dalībnieki (seši no katras klašu grupas) 8.novembrī tika aicināti uz Rīgas Dabaszinātņu skolu, lai piedalītos konkursa  pēdējā kārtā, kura notika  klātienē.

Maksimālais punktu skaits, ko varēja iegūt, bija 140 punkti. Mairis ieguva 123 punktus un godpilno 3.vietu. Par ieguldīto darbu Mairis saņēma atzinības rakstu un balvu.

Konkursu organizēja Bērnu un jauniešu vides izglītības centrs „Rīgas Dabaszinību skola” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju.


Написать комментарий