Žurnāls TopGear izvēlēsies Baltijas Gada auto

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pirmo reizi Baltijas valstīs notiks konkurss, kurā noteiks Baltijas labākos auto – "TopGear Godalgas 2014". 

Konkursam pieteiktie automobiļi dosies 1500 km garā ekspedīcijā, pa ceļam apstājoties deviņās lielākajās pilsētās Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. Ražotāji pasākuma pieteikuši jau 22 automobiļus.

"TopGear Godalgas 2014" startēs šāgada 10. decembrī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, lai tālāk dotos uz Kauņu, Klaipēdu, Liepāju, Ventspili, Rīgu, Tartu, Pērnavu un visbeidzot 19. decembrī finišētu Tallinā.

Konkursam pieteikti jau 22 automobiļi, un, lai noteiktu labākos, žūrijas locekļi 2014. gada nominantus pārbaudīs uz Baltijas ceļiem, poligonā, smilšu karjerā un pat lidlaukā.

Tomēr centrālie notikumi divu nedēļu garajā programmā būs "TopGear Godalgas 2014" ekspozīcijas, kas automobiļu entuziastiem piedāvās sacensības, rekordu mēģinājumus un ar Tartu universitātes centra "Ahaa" palīdzību pat zinātniskus eksperimentus. Ekspedīcijas dalībniekus varēs satikt arī mazajās pilsētās, jo "TopGear Godalgas 2014" piestās "Neste Oil" stacijās Kuldīgā un Siguldā.

"TopGear Godalgas" automobiļi tiks vērtēti 12 nominācijās: Gada SUV, Gada minivens, Gada sporta auto, Gada sedans, Gada hečbeks, Gada ģimenes auto, Gada drošākais auto, Delfi Gada auto ("Delfi" lasītāju balsojums), "TopGear" lasītāju Gada auto, "Neste Oil" zaļākais auto, Gada gudrākais auto un "TopGear" Baltijas Gada auto.

"TopGear Godalgas 2014" žūrijā būs pārstāvēti "TopGear" Baltijas izdevumu redaktori, autori, 30 žurnāla lasītāji no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, kā arī īpašie viesi un eksperti. Konkursam pieteikto automobiļu apraksti būs lasāmi žurnāla "TopGear" decembra numurā, bet "Godalgu" laureāti tiks publicēti 2014. gada februārī.

"TopGear Godalgas 2014" organizē žurnālu "TopGear" Baltijas valstu redakcijas; informatīvi atbalsta "Delfi".


Написать комментарий