Sventes vidusskolā akreditēta un apstiprināta jauna mācību programma

foto: latgaleslaiks.lv
foto: latgaleslaiks.lv

14.novembrī Daugavpils novada domes sēdē deputāti apstiprināja jaunu Sventes vidusskolas nolikumu, kurā tika iekļauti daži precizējumi, tostarp punkts par jaunas mācību programmas realizēšanu.

Sventes vidusskolas direktors Aleksandrs Sibircevs paziņoja portālam Gorod.lv, ka nepieciešamība realizēt īpašu programmu, kas ir domāta bērniem, kuriem mācības sagādā grūtības, radās pagājušajā gadā, kad viens no 6.klases skolēniem iesniedza Pedagoģiski medicīniskās komisijas izziņu ar rekomendāciju apmācīt bērnu pēc īpašās programmas.

„Jāsaka, īpašā programma gandrīz neatšķiras no vispārizglītojošās programmas, taču tā ietver papildus pasākumus, kuri nodrošina nepieciešamā materiāla apguvi un paredz individuālo pieeju skolēnam, individuālās nodarbības”, pastāstīja A.Sibircevs.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, vai skolotājiem būs nepieciešams iziet apmācības, lai realizētu šo programmu, vidusskolas direktors atzīmēja, ka apmācību pabeigšana ir obligāta un daļa vidusskolas skolotāju vasarā apmeklēja kursus Rīgā, vēl divi skolotāji apmeklē tos tagad, tiek plānots, ka nākamgad skolotāji, kuri pasniedz noteiktus mācību priekšmetus, iegūs nepieciešamās zināšanas un iemaņas.

Pēc A.Sibirceva domām, sakarā ar to, ka vairākas Daugavpils novada skolas realizē šo īpašo programmu, var apgalvot, ka minētā problēma ir izplatīta gan novadā, gan valstī.

Jāatzīmē, ka līdzīgas programmas tiek realizētas Špoģu vidusskolā, Kalupes pamatskolā, Vaboles vidusskolā un citās skolās, šogad to sāka realizēt arī Lāču pamatskolā. 


Написать комментарий