Daugavpilī atklāts Igaunijas Goda konsulāts, kas atbalstīs divu valstu uzņēmējdarbību, kultūru un izglītību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 21.novembrī, Daugavpilī ar vizīti ieradās diplomātu delegācija, kuras sastāvā ir Igaunijas Ārlietu ministrijas vicekanclers Lauri Bambus, Igaunijas Republikas vēstnieks Latvijā Mati Vaarmans, Igaunijas Goda konsuls Daugavpilī Aivars Keskula un citi konsulāta darbinieki.

Vizītes mērķis ir Igaunijas Goda konsulāta atklāšana Daugavpilī un iepazīstināšana ar Goda konsulu Daugavpilī Aivaru Keskulu. Igaunijas Goda konsulāts, kas palīdzēs veiksmīgi attīstīt mūsu valstu attiecības, atradīsies Imantas ielā 23. Jāatzīmē, ka Igaunijas Goda konsulāta Daugavpilī konsulārajā apgabalā ietilpst Daugavpils pilsēta un Daugavpils, Krāslavas, Ilūkstes, Preiļu, Aglonas un Vārkavas novadi.

Vizītes ietvaros delegācija apmeklēja Daugavpils pilsētas domi, kur tikās ar pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Sveicot augsti stāvošos viesus, pilsētas mērs atzīmēja, ka Igaunijas un Latvijas attiecības attīstās dinamiski, Latviju interesē Igaunijas pieredze uzņēmējdarbībā. Savukārt viesi pateicās pašvaldībai par igauņu uzņēmēju atbalstu un paziņoja, ka ar konsulāta palīdzību plāno paplašināt sadarbības jomas un sadarboties ne tikai ražošanas, bet arī kultūras un izglītības jomās.

Vicekanclers nodemonstrēja ļoti labas krievu valodas zināšanas, jo tā bija šīs tikšanās valoda, un atbalstīja mūsu pilsētas mēra ierosinājumu Daugavpils sadraudzības pilsētu sarakstam pievienot kādu Igaunijas pilsētu.

Kamēr Domes darbinieki gatavojās prezentācijai par Daugavpili, diplomāti atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par eiro ieviešanas procesu Igaunijā, dalību projektā „Rail Baltica”, veiksmīgu ekonomikas attīstību un daudz ko citu.

Diplomāti labprāt atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem, bet Goda konsuls atzīmēja, ka iestājas par labu komunikāciju un neko neslēps no sabiedrības. Par delegācijas pārstāvju atbildēm uz minētiem jautājumiem ziņosim nākamajās publikācijās.

Atgādināsim, ka Daugavpilī darbojas divas visai lielas ražotnes ar igauņu kapitālu – AS „DLRR” un AS „Latvijas Maiznieks”



Написать комментарий