Finanšu komiteja atbalsta: deputātam V.Bojarūnam paaugstinās algu līdz 850 latiem un piešķirs atsevišķu kabinetu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas mēra teiktais par komiteju priekšsēdētāju darba algu paaugstināšanu nebija tukši vārdi – 21.novembrī Finanšu komitejas sēdes darba kārtībā bija iekļauts papildjautājums par Mājokļu komitejas priekšsēdētāja darba algas noteikšanu 850 latu apmērā.

Pirmais veiksminieks, t.i., komitejas priekšsēdētājs, kura darba alga tika paaugstināta, ir Vladislavs Bojarūns – pašreizējā Domes sasaukuma laikā izveidotās Mājokļu komitejas priekšsēdētājs. Jāatzīmē, ka portāls jau ziņoja par to, ka aktīvais deputāts varētu saņemt lielāku darba algu un atsevišķu kabinetu.

Zīmīgi, ka deputātiem tikai mutiskā formā paskaidroja, ar ko ir saistīta minētā deputāta darba algas paaugstināšana, neiesniedzot rakstveida dokumentus. Lēmuma apspriešanas gaitā jautājumi radās Pēterim Dzalbem, kurš precizēja, vai nevajadzētu noteikt ne tikai Mājokļu komitejas, bet arī visu piecu komiteju priekšsēdētāju darba algas. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atbildēja, ka komitejas esot ļoti dažādas un to darba apjoms atšķiras. Savukārt P.Dzalbe pievērsa izmanību tam, ka šajā gadījumā tiks radīts precedents, un citu komiteju priekšsēdētāji varēs griezties ar lūgumu noteikt šādu darba algu.

Dmitrijs Rodionovs jautāja, kāpēc darba alga ir tieši 850 lati, un kā tā ir samērojama ar citu Domes apakšstruktūru vadītāju darba algām. Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka likums pieļauj minētās summas noteikšanu, un to veido koeficienta piemērošana vidējai darba algai valstī, pārējo iestāžu vadītāju algas ir no 300 līdz 1 000 latiem. P.Dzalbes ierosinājums noteikt nevis komitejas priekšsēdētāja precīzu darba algu, bet koeficentu, netika atbalstīts.

Deputāts Anatolijs Gržibovskis jautāja, ar ko ir saistīta darba algas noteikšanas nepieciešamība. P.Dzalbe paskaidroja, ka tas esot saistīts ar to, ka jāatrisina sakrājušies dzīvojamā fonda jautājumi, kuri šobrīd V.Bojarūna vadītajā komitejā tiek risināti pavirši, tādēļ tika nolemts izveidot jaunu darbavietu un uzlabot sistemātisku darbu.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis piebilda, ka Mājokļu komitejas risinātie jautājumi esot ārkārtīgi nozīmīgi, ja netiks pieņemti profesionālie lēmumi, tuvākajā laikā tiks uzsāktas tiesas prāvas.

Jautājuma apspriešana ilga 7 minūtes, pats Vladislavs Bojarūns komitejas sēdē nepiedalījās. Par darba algas noteikšanu šim deputātam balsoja J.Lāčplēsis, P.Dzalbe, J,Zaicevs, kuram nebija neviena jautājuma, kā arī N.Petrova un J.Carevs, kuri uzdeva jautājumus par citiem sēdē apspriestajiem jautājumiem. Dmitrijs Rodionovs un Anatolijs Gržibovskis no balsošanas atturējās.

Pēc komitejas sēdes J.Lāčplēsis paskaidroja portālam Gorod.lv, ka līdz ar lēmuma pieņemšanu tiks izveidota jauna darbavieta ar pilnu slodzi. Tāpat mērs paziņoja, ka V.Bojarūns pārvaldīšanas hierarhijā būs nākamais pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka.

Gala lēmumu apstiprinās Domes sēdē pēc nedēļas. Kur tieši Domē atradīsies V.Bojarūna kabinets, pagaidām nav zināms.


Написать комментарий