Policijas darbinieki Daugavpilī atsavina nelegālās cigaretes, bet Rēzeknē – marihuānu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus vērstus pret akcīzes preču nelikumīgo apriti, sadarbībā ar Latgales muitas kontroles punktu, Krāslavas novada Indras pagastā, kravas vilcienā, kurš sekojis no Baltkrievijas, atraduši 60 kastes ar nelegālām cigaretēm, ziņo Valsts policijas preses dienests.

Kopumā policija atradusi un atsavinājusi 60 000 nelegālās cigaretes, kas bija apslēptas kravas vilciena vagonā zem oglēm. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta „Kontrabanda” 1.daļas „Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja ar to radīts būtisks kaitējums, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas”.

Savukārt vakar Rēzeknē, 20.novembrī, LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki pie kāda vīrieša atraduši iespējams narkotiskas vielas. Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, kas bija uzsākts par zādzību no automašīnas, kāda 1974.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana, kā rezultātā policijas darbinieki tajā atraduši augu valsts izcelsmes kaltēto vielu, iespējams, marihuānu 20 gramus. Par minēto faktu policijā uzsākts kriminālprocess, nozīmēta ekspertīze. Vīrietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā.


Написать комментарий