RTU var kļūt par vienu no partneriem un piedalīties Zinātniskā centra izveidē Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.novembrī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas locekļi atbalstīja lēmumu, kas ļaus pašvaldībai noslēgt sadarbības līgumu ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU).

Domes Iekšējās inspekcijas vadītāja Inga Kokina paskaidroja, ka RTU griezās Domē ar priekšlikumu noslēgt līgumu par sadarbību pētnieciskajā darbībā, inovatīvo studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesi.

Līgums paredz, ka puses vienosies par RTU studentu nodrošināšanu ar prakses vietām pašvaldības iestādēs atbilstoši pašvaldības iespējām. Līgumu šobrīd koriģē Domes juristi, taču finansiālās saistības tas neparedz.

Komentējot minēto lēmumu, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka Daugavpilī ir RTU filiāle un minētā izglītības iestāde lielākām pašvaldībām piedāvā šāda veida līgumu slēgšanu, tomēr ar mūsu pašvaldību līgums pagaidām nav noslēgts, jo līdzšinējā sadarbība nav bijusi cieša.

J.Dukšinskis izteica cerību, ka sadarbība ļaus Daugavpilij ieinteresēt studentus, kuri dažus gadus studē RTU Daugavpils filiālē, bet studijas pabeidz Rīgā, un bieži vien tur arī paliek. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja, ka pašvaldībai noteikti noderēs RTU pieredze un potenciāls inženiertehniskajās zinātnēs, projektu realizācijas un pētījumu veikšanas jomā.

Pēc J.Dukšinska vārdiem, sadarbībā ar RTU dažas pašvaldības dibina Bērnu un jauniešu zinātniskos centrus, tādēļ minētā izglītības iestāde varētu kļūt par partneri un piedalīties līdzīgā centra izveidē Daugavpilī.


Написать комментарий