Līksnā, Višķos, Berķenelē un Augšdaugavā varētu ieviest jaunas kultūras pasākumu tradīcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.novembrī Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā un Finanšu komitejā tika skatīts jautājums par Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes dalību ES projektu konkursā „Radošās ietekmes palielināšana lauku teritorijā, veicinot kultūras produktu reģionālās identitātes attīstību un starptautisko apriti”.

Zīmīgi, ka abu komiteju locekļi vienbalsīgi atbalstīja dalību šajā projektā un nodeva šo jautājumu uzskatīšanai novada domes deputātu sēdē.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne – pastāstīja, ka Kultūras pārvalde līdz šā gada 6.decembrim plāno pieteikties dalībai Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta izsludinātajā projektu konkursā, lai saņemtu atbalstu lauku teritorijas attīstībai Daugavpils novadā.

Pēc I.Mukānes vārdiem, tika nolemts, ka projekta pasākumos piedalīsies Līksna, kurā plāno organizēt mūsdienu latgaliešu mūzikas festivālu „Muzykys Skrytuļs”, kā arī seminārus par jauniešu iesaistīšanu lauku dzīvē un video konferenci ar Kultūras pārvaldes partneriem no Norvēģijas.

Projektā tiks iesaistīta arī Birķenele, kur plānots attīstīt profesionālās vizuālās mākslas jomu.

Trešā projektā iesaistītā teritorija būs Višķi, jo Višķu estrādē plāno iestudēt lugu.

Savukārt Augšdaugavā tiek plānots organizēt vērienīgus tautas mākslas festivālus, piesaistot ārzemju partnerus.

Ņemot vērā augstākminēto, Kultūras pārvalde lūdza atļaut piedalīties projektu konkursā, kura kopējais finansējums ir 56 070 eiro, un iedalīt finansējumu 5% apmērā, t.i., 2 803 eiro.

Jāpiebilst, ka ieplānotie pasākumi uzvaras gadījumā tiks īstenoti 24 mēnešus – no 2014. līdz 2016.gadam.


Написать комментарий