Igaunijas goda konsuls Daugavpilī zvērēja attīstīt attiecības dažādās sfērās un aizstāvēt uzņēmēju intereses

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, ceturtdien, 21. novembrī Daugavpilī tika atklāts Igaunijas Goda konsulāts.

Dienā delegācija Igaunijas ārlietu ministra vietnieka Lauri Bambusa, Igaunijas vēstnieka Latvijā Mati Vaarmana un Igaunijas goda konsula Daugavpilī Aivara Keskula ieradās vizītē pie pilsētas mēra. Vakarā restorānā Plaza notika svinīgā pieņemšana, kuras laikā pilsētas vadībai un Daugavpils darījumu aprindām oficiāli stādīja priekšā goda konsulu.

Aivars Keskula svinīgi zvērēja, apsolīja stingri vadīties pēc izvēlētās stratēģijas, palīdzot veiksmīgai attiecību attīstībai starp divām valstīm uzņēmējdarbības, kultūras un izglītības sfērā.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja goda konsuls, par viņa galveno pienākumu šajā darba laukā kļūs uzņēmēju, kultūras un izglītības darbinieku interešu aizstāvēšana, kā arī divpusējo sakaru uzlabošana šajās sabiedriskās dzīves jomās. Turklāt diplomāts pauda cerību, ka, iespējams, līdz ar laiku Daugavpilī parādīsies arī Igaunijas kultūras biedrība.

Pasākumā klātesošais Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks ar prieku atzīmēja, ka otrās lielākās Latvijas pilsētas diplomātu pulks ir pieaudzis. „Tagad mēs esam stabili: jau uz trim kājām”, – teica Ģenerālkonsuls.

Savukārt Krievijas Federācijas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī vadītājs Oļegs Ribakovs novēlēja savam kolēģim no Igaunijas veiksmīgu un ilgstošu darbu mūsu pilsētā.

Apsveikumiem pievienojās arī Latgales pilsētu pašvaldību vadītāji, jo Igaunijas goda konsula konsulāts aptver Daugavpili, Daugavpils, Krāslavas, Ilūkstes, Preiļu, Aglonas un Vārkavas novadu, kā arī Igaunijas uzņēmēji, kuri ieradās uz šo svinīgo pasākumu.

Atgādināsim, ka Daugavpilī šobrīd strādā divas pietiekami lielas ražotnes ar Igaunijas kapitālu: AS „DLRR” un AS „Latvijas Maiznieks”, bet goda konsuls Aivars Keskula ir arī AS „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” padomes loceklis.
 



Написать комментарий