Daugavpils novada domes Finanšu komiteja apmierināja Naujenes pagasta pārvaldes lūgumu iegādāties lietotu autobusu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Par vienu no Daugavpils novada domes Finanšu komitejas izskatītajiem jautājumiem kļuva autobusa iegāde Naujenes pagasta pārvaldei skolēnu pārvadāšanai.

Kā paziņoja Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, šobrīd 1996. izlaiduma gada autobuss, kurš ir pagasta pārvaldes rīcībā, atrodas kritiskā stāvoklī, par ko liecina tas, ka autobuss nav izgājis tehnisko apskati pat ar trešo reizi. Par to, ka autobusa uzturēšana kļūst nerentabla, liecina arī tas, ka tā remontam nepieciešamas iespaidīgas izmaksas. Turklāt izveidojušās situācijas dēļ Naujenes pagasta pārvalde nevar nodrošināt pagasta struktūras ar tik svarīgu pakalpojumu kā skolēnu pārvadājumi.

Tādēļ Naujenes pagasta pārvalde lūdza Daugavpils novada domes atļauju veikt lietota autobusa iepirkuma procedūru, kura cena nepārsniedz 20 000 latu. Šim nolūkam Valsts kasē jāpaņem aizdevums.

Pēc jautājuma apspriešanas Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins izteica priekšlikumu neņemt aizdevumu Valsts kasē, jo ilgstošās dokumentu noformēšanas un iepirkuma procedūras dēļ šogad iegādāties autobusu neizdosies, tādēļ līdzekļus autobusa iegādei nodrošinās no Daugavpils novada domes budžeta.

Piekrītot tam, ka lēmuma projektā jāievieš labojumi, Finanšu komitejas locekļi nodeva jautājumu visu Daugavpils novada domes deputātu izskatīšanai nākamajā sēdē, kura notiks 28. novembrī.


Написать комментарий