Policijas vadība sola ātru, efektīvu un mērķtiecīgu izmeklēšanu Zolitūdes traģēdijas lietā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

zmeklēšana lielveikala "Maxima" Zolitūdē sabrukšanas lietā būs ātra, efektīva un mērķtiecīga, sestdien no rīta telekanālā LNT solīja Valsts policijas vadītājs Ints Ķuzis.

Ķuzis stāstīja, ka sarežģītākā lieta izmeklēšanā būs ekspertīzes, turklāt būvniecības ekspertīzes esot vienas no sarežģītākajām. Turklāt policijas darbinieki vēl nav sākuši darbu objektā, jo nav beigušies glābšanas darbi, līdz ar to vēl nav savākti ekspertīzēm nepieciešamie materiāli, ziņo LETA.

Tikmēr policija ir apzinājusi virkni vadošo būvniecības ekspertu, kuri veiks ekspertīzes. Notiek arī citu pierādījumu vākšana.
Policijas pamatversija joprojām ir, ka lielveikals sagruvis, jo pieļauti pārkāpumiem būvniecības procesā. Pamatversijai ir izvirzītas trīs apakšversijas - pārkāpumi pieļauti projekta izstrādē, pārkāpumi notikuši būvniecības laikā vai arī jumta konstrukciju pārslodze notikusi zaļā jumta izbūves laikā.

Jau ziņots, ka Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo skaits ir sasniedzis 52 cilvēkus, bet divi bojāgājušie aizvien nav atpazīti. Pašlaik nav atpazītas divas sievietes, tāpēc policija lūdz cilvēkus pieteikties, ja ilgāku laiku pazudis kāds radinieks vai paziņa. Starp bojāgājušiem ir trīs ugunsdzēsēji.

Piektdienas vakarā no sabrukušā lielveikala "Maxima" slimnīcā ar acs traumu tika nogādāts kāds Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks, līdz ar to kopumā kopš traģēdijas brīža hospitalizēti 11 ugunsdzēsēji. Vēl divi guva vieglas traumas un pēc tam darbu turpināja.

Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam hospitalizētas 29 personas, vēl vairākiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Lielveikals "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, daļēji sabruka ceturtdienas vakarā.


Написать комментарий