Gaidītāko tuvākās piecgades automobiļu tops 5

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

„RBC. Stils” iepazīstina ar 5 gaidītākajām automašīnām, kurām jāparādās tuvāko piecu gadu laikā. Tās spēj patukšot to cilvēku makus, kuri ir nolēmuši izveidot savu automobiļu parku.

1. Lamborghini Cabrera (2015)

Kādēļ tas ir īpašs. Apburošais modelis Lamborghini Gallardo mūs priecēja gandrīz 10 gadus, un ir pienācis laiks to nomainīt ar kaut ko jaunu, ne mazāk brīnišķīgu. Domājams, ka par Gallardo pēcteci kļūs Lamborghini Cabrera. Spriežot pēc prototipu attēliem, automobilis būs kaut kas vidējs starp Gallardo un Aventador. Jebrurā gadījumā, ja runa ir par dizainu, tad te slavenais Itālijas autoražotājs nepievils.

Korpuss un dzinējs. Modeļa pamatā ir Audi R8 nākamās paaudzes šasija. Automobiļa karkass tiks izgatavots no aviācijas alumīnija ar lielu oglekļa šķiedras detaļu daudzumu, kas būtiski samazinās automašīnas svaru. Domājams, ka modelis būs aprīkots ar 5,2 l dzinēju V10, kura jauda mazliet lielāka par 600 zirgspēkiem.

Cena un izlaišanas datums. Pilnīgi iespējams, ka itāļi prezentēs savu lolojumu Ženēvas autosalonā nākamgad, bet pārdošanā Lamborghini Cabrera nonāks 2014. gada beigās – 2015. gada sākumā. Kas attiecas uz cenu, tā var sastādīt apmēram 270 tūkst. dolāru. Par galveno modeļa konkurentu drīzumā kļūs Audi R8.

2. BMW M8

Kādēļ tas ir īpašs. Atbilde ir vienkārša. M sērija, kā arī fakts, ka BMW pirmo reizi ilgākā laikā parādīsies jaunais superauto. Iedvesmu eksterjera retro elementiem deva „vecenīte” BMW M1 un „noslīpēja” markas jaunā dizaina filozofija. 

Korpuss un dzinējs. M8 būvēs uz tādas pašas platformas kā BMW i8 ar benzīna dzinēju. Automašīnas korpuss tiks izgatavots no oglekļa šķiedras un alumīnija. Domājams, ka būs 4,4 l V8 dzinējs ar 600 – 650 zirgspēku jaudu.

Cena un izlaišanas datums. Precīzs automobiļa izlaišanas tirgū datums vēl nav paziņots, bet ir ziņas, ka tas notiks 2016. gadā. Cena var sastādīt apmēram 300 tūkst. dolāru, bet par galvenajiem konkurentiem var kļūt Porsche 911un Audi R8.

3. Mercedes Benz SLC (2015)

Kādēļ tas ir īpašs. Šogad Mercedes paziņoja par modeļa SLS AMG noņemšanu no ražošanas – pēdējā modifikācija ar nosaukumu SLS AMG GT Final Edition tiks izlaista 2014. gada pavasarī. Automobilis būs vieglāks un kustīgāks nekā modelis, kurš to nomainīs – garums sastādīs 4,5 m. Turklāt SLC durvis būs parastas, nevis „kaijas spārnu” formā.

Korpuss un dzinējs. Informācijas par SLC nav daudz: tiek gaidīts, ka šasija būs vieglāka un mazāka. Masa nepārsniegs 1600 kg. Divu turbīnu dzinējs V8 ar 5,4 l tilpumu nodrošinās 500 zirgspēku jaudu.

Cena un izlaišanas datums. Domājams, ka modelis debitēs 2014. gada jūlijā „Formulas 1” kausa izcīņā Vācijā. Tā cena sastādīs ap 140 tūkst. dolāru. Mercedes Benz SLC konkurēs ar Porsche 911un Audi R8.

4. Porche 960 (2017)

Kādēļ tas ir īpašs. Modelis Porshe 960 ar vidēju motora izkārtojumu jāaizpilda plaisa starp 911, kurš piekāpjas jaudīgāku automobiļu priekšā, un 918, kura cena tuvojas 1 milj. dolāru.

Korpuss un dzinējs. Porshe 960 šasija tiks izgatavota no alumīnija ar oglekļa šķiedras, magnija un titāna piemaisījumu, lai automobiļa svars nepārsniegtu 1360 kg. Modelis tiks aprīkots ar astoņu cilindru dzinēju ar četrām turbo pūtēm. Jauda nebūs mazāka par 650 zirgspēkiem.

Cena un izlaišanas datums. Sākotnēji automobilim bija jāparādās tirgū 2015. gadā, tomēr projekts tika atlikts uz vēlāku laiku. Modelis nebūs limitēts: sešu gadu laikā Porshe plāno pārdot katru gadu 3 – 4 tūkstošus automobiļu. Ražošanu uzsāks 2017. gadā, bet modeļa cena sastādīs apmēram 200 tūkst. dolāru. Galvenie Porshe 960 konkurenti ir Audi R8, Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo un McLaren 12C.

5. LaFerrari (2014)

Kādēļ tas ir īpašs. Modelis debitēja šogad Ženēvas autosalonā. Šī automobiļa nosaukums nav izteiksmīgs, toties tas izskatās tā, ka par to var nomirt. Šo limitēto hibrīdu plāno izlaist tikai 499 eksemplāros. Tas ir ideāls Enzo pēctecis, un solās kļūt par ātrāko Ferrari visā zīmola vēsturē. Automobiļa izveidošanā izmantota hibrīda HY-KERS sistēma, kuru izstrādāja „Formulai 1”.

Korpuss un dzinējs. LaFerrari korpusa detaļas izgatavotas no 4 oglekļa šķiedras veidiem. Automobilis sver aptuveni 1300 kg un aprīkots ar 6,3 l benzīna dzinēju V12 ar jaudu 790 zirgspēki un elektromotoru, kas palielina atdevi līdz 950 zirgspēkiem. Automobilis spēj uzņemt ātrumu līdz 100 km/h 3 sekundēs.

Cena un izlaišanas datums. Oficiāli modeļa cena vēl nav paziņota, bet domājams, ka tā sastādīs apmēram 1,6 milj. dolāru. Piegādes sāksies 2014. gadā, bet par modeļa konkurentiem kļūs McLaren P1 un Porsche 918.


Темы: , , ,
Написать комментарий