Londonā atbrīvotas trīs sievietes, kuras bija nonākušas verdzībā pirms 30 gadiem

foto: dkvartal.ru
foto: dkvartal.ru

Pateicoties policijai, Lielbritānijā brīvību ir ieguvušas trīs sievietes, kuras atradās mājas verdzībā 30 gadus. 

Kā precizēja Skotlendjardā, divi Londonas iedzīvotāji, kuri dzīvo galvaspilsētas dienvidu daļā, apmēram 30 gadus noslēgti turēja britu izcelsmes 30 gadus veco sievieti, 57 gadus veco īru izcelsmes sievieti un 69 gadus veco Mazāzijas izcelsmes sievieti.

21. oktobra rītā policijas darbinieki arestēja divus mājas saimniekus, kurā dzīvoja gūsteknes. „Vergturi” izrādījās 67 gadus veci vīrietis un sieviete, viņi nav briti, turklāt nav informācijas par to, kas viņi ir viens otram. Atbrīvotās sievietes ir fiziski un psiholoģiski novājinātas. Šobrīd tām tiek sniegta medicīnas un psiholoģiskā palīdzība, – ziņo dni.com.ua.

Policija bija spiesta atbrīvot Anglijas „Vergturus” pret ķīlu. Kā paziņoja policijā, gūsteknes bija atbrīvotas 25. oktobrī, bet vergturu arests aizkavējās pierādījumu vākšanas dēļ.

Kā izrādījās, viena no verdzenēm – 57 gadus vecā īriete pati sazinājās ar labdarības organizāciju, aprakstot situāciju, kurā ir nonākusi. Tālāk šīs ziņas nonāca Skotlendjardas policijas rokās. 25. oktobrī divām gūsteknēm izdevās satikties ar policijas darbiniekiem. Sievietēm paveicās, ka ārkārtas gadījumos saimnieki atļāva viņām pamest māju. Tajā dienā policija atbrīvoja arī trešo sievieti – 69 gadus veco Mazāzijas izcelsmes sievieti. Pēc izmeklēšanas versijas jaunākā gūstekne – 30 gadus vecā angliete visu mūžu pavadīja mājas gūstā.

Tiesībsargājošie orgāni pagaidām neziņo, kāds sods draud aizdomās turamajiem, ja viņu vaina tiks pierādīta.


Написать комментарий