Vācija atver gigantisku bordeli: pēc iestāšanās ES te gaida darbinieces no Ukrainas

foto: mk.ru
foto: mk.ru

Pēc Vācijas policistu datiem puse no vietējām prostitūtām ir atbraukusi no jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Šajās dienās notiekošās asās politiskās diskusijas un pārrunas par Ukrainas integrāciju Eiropas Savienībā var beigties dažādi. Bet, lūk kādu zemtekstu jāņem vērā tiem, kuri aizstāv Ukrainas ieiešanu ES. Pateicoties šīs savienības paplašināšanai, Vācijā tuvākajās dienās tiks atvērts īsts milzīgs seksa konveijers, kurā darbavietas atradīsies jaunietēm no valstīm, kuras iestājas Eiropas Savienībā Par viņu klientiem kļūs Francijas vīrieši.

Milzīgais bordelis 4,5 milj. eiro vērtībā tiks nodots ekspluatācijā decembrī Sārbrikenas pilsētā. Tieši šeit ir dzimusi dziedātāja Sandra, PSRS slavenās un iemīļotās grupas „Arabesque” soliste. Līdz ar to pilsēta cīnās ar ielu prostitūciju, – vēsta mk.ru.

Seksa bizness te ir attīstīts tādēļ, ka blakus atrodas Francija. Kā raksta Vācijas žurnāls Focus, Vācijā prostitūcija plaukst uz zeļ, bet droši vien ne tik stipri kā Sārbrikenā. Te decembrī Štutgartes investors Jurgens Rūdolfs atvērs lielu bordeli, kurš aizņem 6000 m2 platību. Projekta darbi rit pilnā sparā. Pats biznesmenis atzinās, ka vietas izvēli ietekmēja Francijas tuvums, kur bordeļi ir aizliegti. Tomēr, cik augsts ir franču procents, kuriem ir nepieciešami intīmie pakalpojumi, patlaban aprēķināt ir grūti, atzīstas Tomass Blugs, Sārbrikenas sakaru ar sabiedrību referents. Pēc viņa vārdiem prostitūtu klienti nerāda savu pierakstīšanos.

Tomēr būvējamais bordelis ir īsta nelaime pilsētas imidžam, domā Sārbrikenas oberburgmistre Šarlote Brica, bet diez vai pilsēta var ar to kaut ko darīt. Saskaņā ar likumiem ir vienkāršāk atvērt bordeli nekā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, apgalvo Tomass Blugs.
Pilsētas vadītāju ļoti uztrauc ielu prostitūcijas problēma, kurai ir kritiski apmēri. Brica kundze palūdza Sāras federālās zemes palīdzību, lai ieviestu nodokli seksuālajai darbībai un izveidotu prostitūcijas aizlieguma zonas.

To, ka „situācija pastāvīgi pasliktinās”, atzīst arī Sāras zemes premjerministre Annegrēta Krampa–Karenbauere. Vainojama ir ES paplašināšanās. Annegrēta saka, ka pērnā gada policijas pārbaužu rezultāti rāda, ka apmēram puse bordeļos pārbaudīto un ielu prostitūcijā iesaistīto ir ieradusies no Rumānijas, Bulgārijas, kā arī no Ungārijas un Polijas – jaunajām ES dalībvalstīm.

Barbara Filipaka, kura strādā palīdzības dienestā Aldona seksa darbiniecēm, kā vienu no bordeļa atvēršanas iemesliem min ES paplašināšanos. Viņa saka, ka vēl pirms 3 gadiem Sārbrikenā nebija ielu prostitūcijas. „Tā ir Eiropas problēma. No kurienes Rumānijas sievietes, kuras bieži ir neizglītotas, varētu uzzināt, ka šādas ielas ir Sārbrikenā?”

Vienlaikus viņu satrauc Vācijas likumu stāvoklis: „Nav jābūt tā, ka sievietēm, kuras grib oficiāli strādāt uzkopšanas vai citā biznesā, ir jāreģistrējas un jāiesniedz dokumenti, bet, lai nodarbotos ar prostitūciju, tas viss nav vajadzīgs. Viņas var atbraukt un uzreiz nostāties uz ielas”.


Написать комментарий