Vairāku Zolitūdē cietušo veselības stāvoklis joprojām smags

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Slimnīcās joprojām turpina ārstēties 23 traģēdijā Zolitūdē cietušie cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas vadītāja Egita Pole.

Situācija kopš vakardienas būtiski nav mainījusies, un vairāku cietušo veselības stāvoklis ir smags.

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā turpina ārstēties desmit pacienti. Četri no pacientiem ievietoti Intensīvās terapijas klīnikā. Divi no šiem pacientiem ir glābēji, savukārt viena no šiem četriem pacientiem stāvoklis ir ļoti smags.

Īpaši smagā stāvoklī ir "Maxima" darbinieks, kurš zem gruvešiem bija pavadījis vairāk nekā deviņas stundas. Jaunajam vīrietim ir roku un kāju lūzumi, galvas traumas, saspiedumi, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā. Patlaban viņš ir pieslēgts pie mākslīgās elpināšanas iekārtas. Viņam būs nepieciešama ilgstoša ārstēšanās.

Pārējie seši izvietoti slimnīcas nodaļās. Viņu veselības stāvoklis ir stabils, kaut arī viņiem ir nopietni veselības traucējumi.
Rīgas Austrumu slimnīcā nogādātajiem cietušajiem mediķi konstatējuši dažādas traumas - muskuļu saspiedumus, mugurkaula skriemeļu lūzumus, krūšu kurvja saspiedumus un ribu lūzumus, kāju un roku lūzumus, iekšējo orgānu traumas, smagu plaušu traumu, galvas traumas u.c. Kādai pacientei, kas zem ēkas gruvešiem bija pavadījusi vairāk nekā astoņas stundas, bija iestājusies arī ķermeņa atdzišana.

Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā līdz 22.novembra pēcpusdienai palīdzību saņēmuši 15 cietušie. Vienpadsmit cietušie tika nogādāti slimnīcā 21.novembra vakarā un naktī ar dažādām traumām - krūšu kurvja traumas, galvas traumas, smadzeņu satricinājumi, lūzumi, sistas brūces, saspiedumi u.c.

Četri cietušie ieradušies Neatliekamās medicīnas centrā 22.novembra pēcpusdienā, galvenokārt ar iepriekšējā dienā gūtiem galvas un kāju sasitumiem, sliktu pašsajūtu. Ārsti izvērtē viņu stāvokli un nodrošina ārstēšanu.

Pieci pacienti tika stacionēti, no kuriem trīs ir izrakstīti no slimnīcas, un patlaban stacionārā pēcoperācijas palātās turpina ārstēties divi pacienti. Mediķi šo pacientu veselības stāvokli raksturo kā stabilu.

Piektdienas vakarā slimnīcā tika ieviests glābējs, kuram sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība un slimnīcā viņam nebija jāpaliek. Tāpat vakar slimnīcā kāds no cietušajiem vērsies atkārtoti, bet viņu nebija nepieciešams hospitalizēt.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā vērsušies četri pacienti, no kuriem slimnīcā ievietoti divi, bet Rīgas 2.slimnīcā ievesti deviņi pacienti, no kuriem pašlaik ārstējas seši pacienti. Šie pacienti pamatā ir tikai ar dažāda veida roku un kāju lūzumiem un saspiedumiem un viņu stāvoklis ir stabils.

Kā ziņots, ataustot rītam, Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 52, bet divi bojāgājušie aizvien nav atpazīti. Starp bojāgājušiem ir trīs ugunsdzēsēji.

Kopumā no traģēdijas vietas līdz sestdienas rītam hospitalizētas 29 personas, vēl vairākiem cilvēkiem medicīniskā palīdzība sniegta uz vietas.

Lielveikals "Maxima" Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā daļēji sabruka ceturtdienas vakarā.


Написать комментарий